Mărturia alpinistului care a căzut în gol după ce un locatar i-a tăiat coarda de susţinere: „Am avut noroc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gligore Ilea, pe patul de spital
Gligore Ilea, pe patul de spital

Gligore Ilea (31 de ani) a căzut de la peste 10 metri înălţime după ce un bărbat a tăiat coarda de susţinere, deranjat că muncitorul i-ar fi murdărit peretele. Alpinistul utilitar a scăpat ca prin minune, iar medicii spun că se va recupera complet.

Alpinistul Gligore Ilea este acum internat la Clinica de Chirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Are o entorsă la piciorul drept, iar coloana vertebrală îi este ţinută imobilizată, pentru că are vertebrele tasate. Este conştient, dar încă nu-i vine să creadă ce i s-a întâmplat. Povesteşte că bărbatul l-a ameninţat de mai multe ori, însă de fiecare dată a crezut că glumeşte. „Ne acuza că-i murdărim pereţii. Nu mă gândeam că se va ajunge la aşa ceva. Ştiu că am căzut în gol, m-am lovit de câteva cabluri, îmi amintesc vag ce s-a întâmplat. Din fericire, am căzut în picioare şi apoi în fund. Nu m-am lovit la cap şi ăsta a fost norocul meu“, spune Gligore Ilea.



Medicii spun că bărbatul a avut mare noroc pentru că a scăpat cu vătămări uşoare. „Din fericire, nu va rămâne cu sechele neurologice. Este un norocos. Se va recupera complet. Este conştient, cooperant, evoluţia este bună“, a declarat dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Bărbatul care a tăiat coarda alpinistului este cercetat pentru tentativă de omor! Vezi aici de ce a fost lăsat în libertate

Gligore Ilea este alpinist utilitar de patru ani, iar la firma Ema Intermed lucrează de trei luni. Câştigă aproximativ 2.000 de lei pe lună, este căsătorit şi are grijă de o nepoată pe care o creşte ca pe propria fiică. El spune că nu a decis dacă va cere despăgubiri materiale bărbatului care a vrut să-l omoare. „Vreau doar să mă fac bine, să fiu din nou ca înainte“, spune alpinistul.

image



El povesteşte că se întâmplă de multe ori să intre în conflict cu locatarii şi să fie ameninţaţi. I s-a întâmplat de curând, însă bărbatul care l-a ameninţat nu şi-a pus planul în aplicare. Colegul lui, însă, spune că a trecut şi el printr-o situaţie similară. „Un bătrân mi-a tăiat şi mie frânghia, supărat că făceam zgomot. Eu am avut noroc pentru că am avut de ce să mă prind şi nu am păţit nimic. N-am depus atunci plângere la Poliţie, deşi cred că trebuia să o fac“, spune Constantin Avasilioaiei, alpinist utilitar. 

Rudele şi prietenii au venit la spital să îl vadă pe Gligore Ilea
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite