Inedit: Casa tricoloră cu flacără violet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietara vilei, Mariana Farcău Herera
Proprietara vilei, Mariana Farcău Herera

Mariana Herera Farcău (50 de ani) şi-a vopsit vila din Eforie Sud în culorile drapelului ca să reamintească românilor să îşi iubească ţara Pentru a picta uriaşul drapel pe casă, patru muncitori au lucrat timp de trei luni şi au fost necesari 100 de litri de var lavabil, aplicat de două ori pentru ca zugrăveala să fie trainică.

Ideea inedită a unei constănţence creeează controverse în Eforie Sud. Mariana Herera Farcău (50 de ani) şi-a renovat de curând vila de pe faleza oraşului şi i-a dat o altă „faţă“: cea a unui drapel al României, devenit probabil cel mai mare tricolor din ţară, pentru că se întinde pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi.

Zugrăvirea faţadei a durat trei luni

Zugrăvirea faţadei a durat trei luni

Proprietara vilei este erou al Revoluţiei din Decembrie 1989. În seara de 17 decembrie a fost împuşcată la Timişoara de două ori, în umăr şi în abdomen. A supravieţuit ca prin miracol, doar pentru că a fost spitalizată în Franţa, prin Crucea Roşie. S-a mutat în Eforie în anul 2007 după ce a locuit ani buni în Franţa, unde s-a căsătorit şi a obţinut cetăţenia, şi a luptat în permanenţă pentru aflarea adevărului despre cele petrecute în timpul Revoluţiei.

Neamţ: Ioan Ifrim, pietreanul de-o vârstă cu Unirea (FOTO)

Dedicaţie pentru români

Ideea de a-şi exprima mândria de a fi român într-un mod inedit i-a venit încă din vară, însă lucrarea efectivă a început-o acum trei luni, pentru că s-a lovit de nenumărate piedici. „Mi s-a spus că ideea mea este nerealistă, că e anormal, că mesajul meu nu va fi înţeles şi că românii sunt prea săraci ca să se mai gândească la ţara lor când nu au ce mânca“, a povestit proprietara vilei.

Majoritatea constructorilor au refuzat-o, dar în cele din urmă a reuşit. Patru muncitori au lucrat timp de trei luni, iar zugrăvirea faţadei a însemnat aproximativ 100 de litri de var lavabil, dat în două straturi, pentru ca pictura să ţină.

Mariana Herera Farcău a participat la Revoluţia din decembrie 1989

Mariana Herera Farcău a participat la Revoluţia din Decembrie 1989

Casa a fost gata cu două zile înainte de Ziua Naţională a României, iar femeia este tare mândră că a reuşit, cu prilejul Zilei Naţionale, să facă un astfel de gest. „Mesajul meu este următorul: îl dedic românilor care au decis să rămână în România, ei sunt românii adevăraţi. Îmi iubesc patria, îmi iubesc compatrioţii şi să nu uităm că ţara noastră - deși a fost sărăcită material, moral şi spiritual - este extrem de bogată“, a spus ea.

Faţadă cu simbolistică

„Ziua de 1 Decembrie reprezintă unul dintre actele istorice cele mai importante pentru România şi totodată începutul adevăratei Revoluţii. Revoluţia este perpetuă şi nu se desfăşoară neapărat în stradă, ci şi în plan intelectual. Gestul meu este o invitaţie la uniune naţională, pentru toţi românii, din ţară sau din afara graniţelor. Să ne iubim şi respectăm ţara“, a mai spus Mariana Herera Farcău.

Citiţi mai multe în de astăzi!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite