Călătoria cu trenul pe ruta Bucureşti - Constanţa va dura două ore şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durata călătoriei pe calea ferată pe relaţia Bucureşti - Constanţa va fi, în iunie, de 2 ore şi 50 de minute, urmând ca, din 15 iulie, după finalizarea lucrărilor pe mai multe secţiuni ale căii ferate, aceasta să se reducă la 2 ore şi 30 de minute.

Reprezentanţii CFR spun că lucrările la tronsonul de cale ferată Feteşti - Constanţa sunt executate în proporţie de 99%, iar termenul estimativ de finalizare a lucrărilor pe întregul tronson este decembrie 2011, cu excepţia staţiei Feteşti, unde vor continua lucrările de reabilitare, dar fără a fi afectată circulaţia trenurilor.

Surse de finanţare

Finanţarea lucrărilor de reabilitare pe tronsonul Bucureşti - Constanţa a fost repartizată pe secţiuni, astfel: pentru secţiunile Bucureşti Nord - Băneasa şi Feteşti - Constanţa s-a alocat finanţare JBIC prin împrumut rambursabil, iar Guvernul României a asigurat necesarul iniţial printr-un credit de 100 de milioane de euro prin Banca austriacă Dexia, ulterior de la bugetul de stat. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 516 milioane de euro.

Calea ferată Constanţa - Bucureşti, gata la vară

Pentru secţiunea Băneasa - Feteşti s-a alocat finanţare de la Uniunea Europeană prin fonduri ex-ISPA şi Guvernul României. Valoarea totală se ridică la aproape 382 de milioane de euro.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite