Bucătăreasa ucrainiană, sechestrată şi violată de echipaj, nu a depus plângere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătăreasa de naţionalitate ucrainiană, care a reclamat, săptămâna trecută, că a fost sechestrată şi violată de echipajul navei „Manas“, nu a depus plângere, spunând că doreşte doar să se întoarcă acasă.

„Femeia a fost preluată de Medicina Legală Constanţa şi a rămas în oraş încă 4 zile pentru îngrijiri medicale. I s-a explicat ce presupene legea românească în privinţa abuzurilor, iar femeia a preferat să plece acasă, în Ucraina. În plus, abuzurile sexuale s-au petrecut pe teritoriul Georgiei şi nu intră în competenţa autorităţilor române“, a spus comisarul şef Cornel Tănase, de la Poliţia Transporturi.

Săptămâna trecută, la controlul navei efectuat de autorităţile române de la Căpitănie, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Transporturi, femeia a declarat că a fost violată şi sechestrată de cei aflați pe navă chiar și înainte de acostarea în portul Medgidia.Membrii echipajului spun însă că bucătăreasa avea o relaţie cu şeful-mecanic.

„Ucraineanca a fost găsită de autorităţi în stare de şoc şi cu multiple plăgi pe tot corpul urme ale loviturilor primite. Este un caz cutremurător”, a spus Adrian Mihălcioiu, inspector ITF România.

Femeia nu știe limba engleză și a comunicat foarte greu cu autoritățile române. Ea a fost debarcată și i s-a asigurat cazarea într-un hotel din Constanța, unde va rămas toată săptămâna trecută.

Căpitan specialist Cornel Paul Radu, de la Căpitania Port Medgidia, a spus că nava, de tonaj mic, transporta fier vechi şi a plecat spre Turcia, unde urma să descarce.

Citeşte şi

Bucătăreasa unui vas, sechestrată şi violată de echipaj UPDATE

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite