Bucătăreasa unui vas, sechestrată şi violată de echipaj UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abuzul a fost constatat astăzi la controlul navei efectuat de autorităţile de Căpitănie, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Transporturi. Femeia susține că a fost violată de cei aflați pe navă chiar și înainte de acostarea în portul Medgidia.

Bucătăreasa, de naţionalitate ucrainieană, se afla la bordul navei sub pavilion Sierra Leone, având un echipaj din Adzerbaidjan. Cu prilejul controlului românesc, bucătăreasa a declarat că a fost violată zile în şir de echipaj şi a cerut ajutor. 

UPDATE 17.40 Femeia ar fi fost închisă în diferite încăperi ale navei, pentru a fi ferită de ochii autorităților atunci când vasul trecea prin porturi.

„Ucraineanca a fost găsită de autorităţi în stare de şoc şi cu multiple plăgi pe tot corpul urme ale loviturilor primite. Este un caz cutremurător. Vom cere intervenţia Parchetului”, a spus Adrian Mihălcioiu, inspector ITF România.

UPDATE 19:30  Vasul, aflat sub pavilion Sierra Leone, cu echipaj din Azerbaidjan, a fost controlat de autorități - Căpitănie, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Transporturi, în portul din Medgidia. Femeia, Inna Solom, în vârstă de 45 de ani, le-a spus polițiștilor de la Transporturi că a fost agresată chiar cu puțin timp de acostarea în portul Medgidia.

Ea a mai povestit autorităților că a fost violată și când se afla în Georgia. În acest caz, autoritățile române nu pot duce deocamdată ancheta la bun sfârșit, deoarece actele de violență nu s-au petrecut pe teritoriul românesc.

Femeia nu știe limba engleză și a comunicat foarte greu cu autoritățile române. Ea a fost debarcată și i s-a asigurat cazarea într-un hotel din Constanța, unde va rămâne până mâine. Căpitan specialist Cornel Paul Radu, de la Căpitania Port Medgidia, a spus că nava, de tonaj mic, transporta fier vechi.

După-amiază, vasul a părăsit portul Medgidia, continuându-și drumul spre Turcia, unde urmează să descarce încărcătura. Căpitanul Cornel Paul Radu a adăugat că nava a fost reținută mai mult în portul Medgidia întrucât avea o serie de certificate expirate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite