Constanţa: Bătrâna cu răni până la os prezentată de ministrul Sănătăţii Cseke Attila a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia în vârstă de 62 de ani care i-a servit ministrului Cseke Attila drept exemplu pentru felul în care erau trataţi pacienţii în spitalele desfiinţate şi care a fost plimbată de la Centrul de Sănătate Băneasa la Vaslui şi înapoi la Spitalul Judeţean Constanţa a decedat.

Decesul a fost înregistrat în cursul zilei de joi, la ora 23.00. „Femeia era internată la chirurgie plastică, iar joi, în jurul orelor 10.30 - 11.00, a fost mutată pe terapie intensivă întrucât au apărut complicaţii, printre care fibrilaţie atrială cronică şi hipotensiune. Medicii au încercat să o echilibreze, dar nu a răspuns nici măcar la resuscitare, murind în jurul ore 23.00", a declarat Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Bătrâna cu răni până la os din cauza nepăsării medicilor, plimbată cu ambulanţa de la Constanţa la Vaslui şi retur

Reamintim că pacienta a fost internată în spitalul din Băneasa după ce a suferit un accident vascular. Ea a fost apoi transferată în luna aprilie la un spital din Vaslui după ce Ministerul Sănătăţii a decis desfiinţarea Centrului de la Băneasa. „Acest pacient nu trebuia internat în spitalul din Băneasa. Femeia a suferit un accident vascular, deci era o problemă de neurologie. Ne-au trimis-o nouă, la Murgeni, deşi nu făcea obiectul activităţii noastre, a unui spital de psihiatrie cu pacienţi agresivi. Am trimis-o înapoi la Constanţa, cu aceeaşi ambulanţă cu care a fost adus", declara în lun aprilie Lilica Oţel, managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni.

În momentul tranferului femeia era toată o rană, din cap şi până-n picioare, exact pe partea care a stat în pat. „Acest lucru demonstrează că femeia nu a fost ridicată, nu a fost mobilizată şi nu i s-a făcut toaleta corespunzătoare pentru un pacient. Deci este clar că a fost neglijată cât a stat internată în spital", a arătat managerul unităţii medicale din Murgeni.
Cazul a fost prezentat chiar de către ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, care a făcut publice fotografii şocante cu rănile de pe corpul femeii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite