Bătrâna cu răni până la os din cauza nepăsării medicilor, plimbată cu ambulanţa de la Constanţa la Vaslui şi retur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia, care i-a servit ministrului Cseke Attila drept exemplu pentru felul în care erau trataţi pacienţii în spitalele pe care ministerul Sănătăţii a decis să le reorganizeze, a fost plimbată cu ambulanţa de la Constanţa la Vaslui şi retur, deoarece nici la unitatea unde a fost trimisă după vizita şefului de la Sănătate la Centrul de Sănătate Băneasa nu avea ce să caute.

"Acest pacient nu trebuia internat în spitalul din Băneasa. Femeia a suferit un accident vascular, deci era o problemă de neurologie. Ne-au trimis-o nouă, la Murgeni, deşi nu făcea obiectul activităţii noastre, a unui spital de psihiatrie cu pacienţi agresivi. De fapt, era vorba de un caz social pentru că femeia nu are decât un fiu care nu avea posibilităţi financiare să o întreţină. Asta nu înseamnă că trebuia ţinută în acel spital şi, în plus, să fie neglijată. În urma triajului fãcut în spital, am decis că pacienta nu poate rămâne la noi, astfel că am trimis-o înapoi la Constanţa cu aceeaşi ambulanţă cu care fusese adusă", a declarat managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Lilica Oţel, unde femeia a fost trimisă cu ambulanţa, citat de Mediafax.

În urma evaluării stării de sănătate a femeii, conducerea Spitalului Murgeni a decis să o trimită înapoi, în judeţul Constanţa, cu aceeaşi ambulanţă cu care fusese transferată de la Centrul de Sănătate Băneasa.

"Când a fost adusă la noi de la Băneasa, pacienta cu escare arăta dezolant. Era toată o rană, din cap şi până-n picioare, exact pe partea pe care a stat în pat şi s-a creat presiune. Acest lucru demonstrează că femeia nu a fost ridicată, nu a fost mobilizată şi nu i s-a făcut toaleta corespunzătoare pentru un pacient. Deci este clar că a fost neglijată cât a stat internată în spital", a declarat, joi, managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Lilica Oţel.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, declara miercuri că femeia a fost transferată la un spital din Vaslui, de unde nu a mai revenit la Băneasa.

Managerul unităţii medicale din Murgeni a declarat că toţi cei 18 pacienţi transferaţi de la Băneasa erau neîngrijiţi în momentul în care au fost preluaţi.

Femeia este internată acum la secţia de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean din Constanţa.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, a prezentat, miercuri, imagini cu o pacientă de la Centrul de Sănătate Băneasa, din judeţul Constanţa, care avusese un accident vascular cerebral şi care prezenta escare profunde, până la os, deoarece nu primise îngrijire medicală adevcată.

Află aici ce a declarat ministrul Sănătăţii Cseke Attila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite