Bate vânt de libertate în scandalul eolienelor de la Cogealac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cati Hristu, fostul primar din Cogealac şi Mihai Dore, viceprimar şi ceilalţi localnici implicaţi în războiul eolienelor vor fi puşi în libertate în cursul acestei seri, ca urmare a deciziei Curţii de Apel Constanţa.

Magistraţii Curţii de Apel au respins recursul procurorilor care cereau meţinerea în arest preventiv a învinuiţilor. Decizia instanţei este definitivă şi va fi pusă în aplicare în această seară, imediat ce judecătorii vor trimite comunicarea sentinţei la penitenciarul Poarta Albă, unde sunt încarceraţi cei şapte din lotul Cogealac.

Primarul din Cogealac a fost suspendat din funcţie

Cinci oameni au fost împuşcaţi la parcul eolian de la Cogealac. Doi au rămas internaţi

Scandal cu împuşcături


Grupul este învinuit de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii publice. Cati Hristu este învinuit şi că ar fi condus grupul care i-a atacat pe paznicii parcului de eoliene aparţinând firmei CEZ, altercaţie soldată cu rănirea a cinci persoane, printre care s-a numărat şi viceprimarul Mihai Dore. Procurorii l-au învinuit pe Hristu şi de  ultraj asupra unui poliţist, instigare publică şi apologia infracţiunilor.

Scandalul de la Cogealac a izbucnit în data de 27 iulie când zeci de localnici au pătruns în incinta parcului de eoliene şi au aruncat cu pietre în paznici. Aceştia au ripostat cu focuri de armă.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite