Bărbatul care şi-a împuşcat soţia în cap a fost arestat preventiv pentru 29 zile. Victima e în stare critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Stroie. Foto: Adrian Boioglu
Gheorghe Stroie. Foto: Adrian Boioglu

Magistraţii Tribunalului Constanţa au emis, în această seară, un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele bărbatului din Techirghiol care şi-a împuşcat soţia în cap noaptea trecută. Victima se află în stare critică la  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, în această seară, propunerea procurorilor constănţeni şi au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Anton Gheorghe Stroe pentru tentativă la omor calificat, transmite Mediafax.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constănţeni, în seara de 28 martie, în jurul orei 23.40, Anton Gheorghe Stroe, de 64 de ani, din Constanţa, a împuşcat-o pe soţia sa, aflată pe patul din casa nou construită a familiei, din oraşul Techirghiol, trăgând două focuri de armă de la mică distanţă cu un pistol cu glonţ marca TT, de calibru 7,62x25 milimetri, deţinut legal. Unul dintre gloanţe a lovit-o pe femeie în faţă, provocându-i o plagă împuşcată transfixiantă, proiectilul ieşind prin ceafă.

Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că, în jurul orei 22.00, el şi soţia sa au mers să doarmă, femeia ocupând partea dinspre perete a patului, iar acesta s-a aşezat pe latura dinspre margine, lângă care se afla o noptieră improvizată. Înainte de a se culca, bărbatul a scos pistolul încărcat din tocul său şi a culisat manşonul, introducând cartuş pe ţeavă, după care l-a aşezat pe noptieră. Conform declaraţiilor sale, obişnuia să doarmă cu arma lângă el după ce în anul 2010 fusese victima unui furt.

Procurorii au precizat că, deşi în timpul audierii sale Stroe a fost lucid şi calm, dând declaraţii detaliate, el nu a putut furniza nicio informaţie despre motivul care l-a determinat să tragă două focuri de armă asupra soţiei sale.

Anton Gheorghe Stroe este un fost angajat al MAI, ca medic veterinar, fiind pensionat în urmă cu mai mulţi ani. El deţinea permis de port armă şi cumpărase pistolul de numai o lună.

În momentul în care şi-a împuşcat soţia, Stroe se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, testele făcute ulterior de poliţişti indicând o alcoolemie de 0,43 la mie.

Soţia sa este în stare foarte gravă, următoarele 48 de ore fiind critice, spun medicii constănţeni. Glonţul a lovit-o pe femeia de 62 de ani în barbă şi a ieşit prin zona urechii drepte, victima fiind internată în stare gravă în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Citeşte şi:

Un fost angajat MAI şi-a împuşcat nevasta în gât. „Nu-mi pot explica de ce am apăsat pe trăgaci!", a spus el anchetatorilor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite