Un fost angajat MAI şi-a împuşcat nevasta în gât. „Nu-mi pot explica de ce am apăsat pe trăgaci!“, a spus el anchetatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Stroie. Foto: Adrian Boioglu
Gheorghe Stroie. Foto: Adrian Boioglu

O femeie din localitatea Techirghiol, judeţul Constanţa, a fost împuşcată în gât de soţul ei, fost lucrător al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Glonţul a trecut foarte aproape de creierul femeii, iar victima este internată în spital în stare gravă. 

Soţii Stroe sunt din Constanţa, dar îşi construiesc o vilă în Techirghiol, localitate în care casele sunt des călcate de hoţi, aşa cum li se mai întâmplase şi lor. Bărbatul, un fost angajat al Ministerului de Interne, are permis de port-armă pentru un pistol de calibru marca Tokarev 7,62 mm pe care îl cumpărase recent. El păstra pistolul lângă pat, în caz că noaptea hoţii ar fi intrat peste ei în casă. 

Iniţial, el a susţinut că arma s-a descărcat accidental, pentru că soţia l-a trezit panicată din somn spunându-i că se aud zgomote suspecte. El a tras un foc, iar următorul a nimerit-o pe femeie. Fostul poliţist a sunat imediat la telefonul de urgenţă 112 şi a chemat Salvarea.

Anchetatorii au stabilit însă că bărbatul a încercat să-şi ucidă soţia. Când s-a produs incidentul, el se afla sub influenţa alcoolului, testele indicând o alcoolemie de 0,43 la mie. Fostul poliţist a fost reţinut de procurori pentru tentativă de omor. Bărbatul se va alege cu dosar penal şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Femeia a fost operată de două ori


Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa spun că starea victimei este stabilă şi că va supravieţui.
Pacienta a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale pentru refacerea mandibulei. Prima operaţie a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, iar cea de-a doua joi dimineaţa, la ora 10.00. „Viaţa nu i-a fost pusă în pericol, însă a avut nevoie de ventilaţie mecanică“, a spus dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Consanţa. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite