Autostrada Cernavodă - Medgidia va fi gata… la Sfântul Aşteaptă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a publicat astăzi anunţul de intenţie privind lansarea unei noi licitaţii pentru finalizarea tronsonului de autostradă Cernavodă - Medgidia km 151+500 - km 170+750 de pe Coridorul IV pan-european.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de ajudecare este 30 mai. Noul contract va impune ca perioada de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru cei 19,25 km să fie de 12 luni, alte 24 de luni reprezentând perioada de garanţie.

Constanţa: Pe şantierul Autostrăzii Soarelui

Costul estimat al lucrărilor este între 500 şi 700 milioane lei fără TVA, iar finanţarea va fi asigurată de la Banca Europeană de Investiţii, din fonduri comunitare nerambursabile şi de la bugetul de stat.

Exproprierile ţin în loc Autostrada Soarelui

Tronsonul fusese adjudecta de firma Colas, care a reziliat contractul la 10 aprilie, la 11 aprilie strângându-şi toate utilajele de pe traseu. Managerul de proiect Jan Baptiste Guenet a declarat la acea vreme că a oprit şantierul ca urmare a notificării Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi a dorinţei firmei de a înceta lucrările.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite