Au vrut să dezmembreze epava „Evanghelia“, simbolul Costineştiului VIDEO şi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bărbaţi au crezut că au parte de aventura vieţii lor şi au pornit pe mare să fure fier vechi din epava „Evanghelia“, simbolul Costineştiului.

Alexandru Păun (23 de ani) şi Gheorghe Păun (51 de ani), din Tuzla, Emil Roşu (34 de ani) din Costineşti şi Tudor Drosu (34 de ani) din Titu, Dâmboviţa au improvizat nişte bărci din anvelope din tractor şi au vâslit până la epavă. Cu mult spor, au dezmembrat bucăţi de fier pe care le-au încărcat în bărcile improvizate.

Cei patru bărbaţi au fost aşteptaţi la mal de jandarmi.

image

Planul lor a eşuat: au fost zăriţi de pe mal de o echipă de jandarmi. Oamenii legii le-au întocmit bărbaţilor dosare penale.


image

Turiştii care vin de ani buni în Costineşti au fost revoltaţi când au aflat că, hoţii de fier vechi au dat atacul la epava, care reprezintă pentru ei un reper al vacanţelor petrecute la malul mării. „Epava este un simbol din tinereţea mea. Este o efigie a Costineştiului. În tinereţe, obişnuiam să facem întreceri până la epavă. Cei mai aventuroşi dintre noi se căţărau pe punte ca să facă sărituri. Acum mă gândesc că era destul de periculos dar şi romantic, în acelaşi timp. Nu pot să cred că s-au gândit să dezmembreze ceea ce pentru noi, reprezintă un monument“,  a declarat Cătălin Stoica (51 de ani).

Misterul din jurul epavei „Evanghelia“ : Onassis a comandat naufragiul de lângă Costineşti

Epava de la Costineşti a fost o navă comercială grecească şi a naufragiat la sfârşitul anilor ’60 din cauza condiţiilor meteorologice nevaforabile şi a vizibilităţii reduse. Este cel mai cunoscut simbol al Costineştiului, în afară de obeliscul din centrul staţiunii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite