Misterul din jurul epavei „Evanghelia“ : Onassis a comandat naufragiul de lângă Costineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epava – simbol a staţiunii tineretului, Costineşti, a eşuat în data de 15 octombrie  1968, oficial din cauza furtunii. Incidentul s-a produs pe timp de noapte: nava a eşuat la 1,5 mile marine în larg de plaja staţiunii Costineşti, între două stânci în formă de V. Există însă o serie de legende legate de acea noapte.

„Evanghelia“ a fost o navă comercială grecească, construită în anii ’30, care a aparţinut vestitului om de afaceri grec Aristotel Onassis.
De la construcţie şi până în anul în care a eşuat a avut patru denumiri, „Empire Strengh“, „Saxon Star“, „Redbrook“ şi, în final, a primit numele „Evanghelia“. Una dintre legendele povestite în Costineşti, de localnici, spune că cel care comanda vasul comercial ar fi provocat naufragiul.

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini cu epava din Costineşti!

Oamenii spun că Aristotel Onassis ar fi avut o înţelegere cu căpitanul vasului să eşueze sau să scufunde vasul, pentru a putea obţine despăgubiri considerabile din asigurări. Varianta este cu atât mai viabilă cu cât „Evanghelia“ mai avea doi ani până să fie trimisă la casat, pentru că era o navă veche.

image

Au vrut să dezmembreze epava „Evanghelia“, simbolul Costineştiului VIDEO şi FOTOGALERIE

În noaptea naufragiului, spun localnicii, căpitanul era beat şi le-a declarat autorităţilor că a crezut că se află în Portul Constanţa, ceea ce este puţin probabil, pentru că instrumentele de navigaţie erau în perfectă stare de funcţionare, în ciuda furtunii.

Fabricată pe un şantier celebru

 „Evanghelia“ a fost construită pe şantierele navale Harland&Wolff din Belfast (Irlanda de Nord), unde a fost construit şi celebrul vas  „Titanic“.

Hoţii au început dezmebrarea epavei „Evanghelia" de sâmbătă. Vezi aici imagini inedite!


Nava a fost lansată la apa pe data de 28 mai 1942 sub numele de „Empire Strength“, fiind construită pentru Ministerul britanic al Transportului pet imp de război. Cea mai mare parte a navelor din această serie au fost construite special pentru Ministerul de Război. Nava are 131 de metri lungime, 17 metri lăţime şi 10 metri înălţime. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite