Antrenorul Nicolae Forminte: „Mă doare sufletul să văd că fostele mele eleve se întorc fără nicio medalie de la Mondiale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Forminte şi elevele sale
Nicolae Forminte şi elevele sale

Fostul antrenor al lotului național de gimnastică, constănțeanul Nicolae Forminte, a văzut Mondialele din scaunul de spectator. „Am fost trist, ca orice român. Am o mare durere“, a mărturisit Forminte care antrenează acum în Italia.

„Este o mare tristeţe că un vis frumos ca gimnastica românească a trecut. Ca orice român am fost, ca simplu spectator, trist. Mă doare sufletul să văd că fostele mele eleve se întorc fără nicio medalie de la Mondiale. Ca antrenor principal al lotului am semnalat la acea vreme că distanţa dintre gimnastele noastre şi locul unde ar trebui să ajungă se măreşte continuu. Eu am reuşit cât de cât să menţin contactul cu podiumul. Dar am fost înlăturat de la lot pentru ca România să recapete strălucirea de altădată“, a declarat antrenorul constănţean Nicolae Forminte.

Vezi aici ce-a făcut naționala României la Mondialele de gimnastică

El se află acum în Italia, unde antrenează la clubul sportiv Gal Lissone din provincia Emilia Romagna, pe malul Adriaticii. Nicolae Forminte a obţinut, în cariera sa, peste 100 de medalii. Le-a antrenat pe Simona Amînar, Lavinia Miloşovici, Gina Gogean, Claudia Presecan, Corina Ungureanu, Maria Olaru, Andreea Răducan, Anamaria Tămîrjan, Sandra Izbaşa. El a preluat lotul de gimnastică în 2005 şi a demisionat de la lotul naţional de gimnastică la 1 iunie 2010.

Citește și: Nicolae Forminte caută urmașele Nadiei în Italia

„Nu mai sunt eu în măsură să-mi dau cu părerea despre naţionala de gimnastică. Sunt alţii care s-o facă. Sper că federaţia va fi capabilă să readucă România la gloria de altădată“, a mai spus antrenorul. El nu le găseşte principala vină sportivelor. „Fetele au făcut tot ce-au putut la acest moment. Au comis destule inexactităţi. Dar vina pleacă de la rădăcină. Nu poţi să îngropi un tânăr specialist în sala de sport, să facă performanţă cu 800-1000 de lei. Selecţia o faci acum cu cine vine la sala de post, nu cu cine are talent. Din inerţie am mai avut rezultate, bazându-ne pe ce ne-a propulsat ca forţă mondială. Dar schimbarea trebuie făcută. Eu am idei, dar le ţin pentru mine, pentru că nu mai am calitatea mecesară“, a afirmat Nicolae Forminte.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite