După 30 de ani, România revine fără medalie de la Campioantele Mondiale de gimnastică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor e calificată în finala de la bârnă
Cătălina Ponor e calificată în finala de la bârnă

Campionatele Mondiale de gimnastică de la Tokyo s-au încheiat, pentru delegaţia României, cu cel mai prost rezultat din ultimii 30 de ani! Tricolorii se întorc din Japonia fără nicio medalie! Partea plină a paharului o reprezintă calificarea ambelor echipe la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Londra, principalul obiectiv al românilor la această ediţie a Mondialelor.

Ultima zi a finalelor pe aparate a consemnat noi eşecuri ale sportivelor şi sportivilor noştri. La bârnă, aparatul de care se legau ultimele noastre speranţe, a consemnat o nouă clasare pe lângă podium. Amelia Racea a terminat pe locul 5, iar Cătălina Ponor, campioană olimpică la acest aparat în 2004, la Atena, a terminat doar pe locul 7. Apoi, la sol, Diana Chelaru, intrată în concurs din postura de rezervă, nu şi-a putut depăşi condiţia şi a terminat finala pe ultimul loc.

Singurul român prezent în finalele masculine de azi, Marius Berbecar, a făcut câteva erori la paralele care l-au costat medalia de bronz. El a terminat doar pe locul 6.

Astfel, România revine de la Mondiale fără nicio medalie, lucru unic în istoria acestui sport în ultimii 30 de ani. Mai precis de la ediţia din 1981, disputată la Moscova, atunci când, la fel ca şi acum, naţionala feminină s-a clasat cel mai sus, ocupând locul 4 în concursul pe echipe.

Iată rezultatele înregistrate de sportivii români la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Tokyo.


Echipa feminină, locul 4 (calificată la JO de la Londra)

Echipa masculină, locul 8 (calificată la JO de la Londra)

Finala individual compus feminin: Ana Porgras-locul 6, Raluca Haidu-locul 18

Finala individual compus masculin: Flavius Koczi-locul 12

Finala sol masculin: Flavius Koczi-locul 6

Finala bârnă: Amelia Racea-locul 5, Cătălina Ponor-locul 7

Finala paralele masculin: Marius Berbecar-locul 6

Finala sol feminin: Diana Chelaru-locul 8.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite