Noi audieri în dosarul de luare de mită al primarului Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Attila a fost audiat, luni, la DNA
Laszlo Attila a fost audiat, luni, la DNA

DNA audiază astăzi o parte dintre membrii comisiei de licitaţie care a atribuit contractul de ridicare a deşeurilor menajere din oraş către Bratner şi Rosal. Printre aceştia se numără şi viceprimarul Radu Moisin, preşedintele Comisiei. 

UPDATE 20.34

Viceprimarul din Cluj-Napoca Radu Moisin a declarat, luni, că a fost audiat la DNA Cluj, în calitate de martor, fără să ofere alte detalii. „Am fost audiat la DNA Cluj în calitate de martor. Nu pot să dau alte amănunte", a spus Moisin. Surse judiciare susţin că Moisin a dat declaraţii în legătură cu licitaţia privind salubrizarea în municipiu, câştigată de Brantner Vereş şi Rosal, în condiţiile în care viceprimarul Moisin a fost preşedintele comisiei de licitaţie.

CITEŞTE ŞI Viceprimarul Radu Moisin a împrumutat de la prieteni şapte maşini într-un an

UPDATE 19.29

Directorul RATUC, Liviu Neag, a ieşit, în urmă cu câteva minute, de la DNA. El a refuzat să facă declaraţii. Surse judiciare au declarat pentru Adevărul că directorul a fost audiat în legătură cu contractele de asigurare a parcului auto al regiei.

CITEŞTE ŞI Ce conţine contractul care a dus la arestarea primarului Sorin Apostu - asigurarea parcului auto RATUC

UPDATE 19.09

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul“ că şi viceprimarul Radu Moisin a fost audiat la DNA, în legătură cu contractele de salubritate ale municipalităţii. Numele lui Radu Moisin a apărut în dosarul lui Sorin Apostu, care este acuzat că a luat mită 45.000 de euro pentru a ajuta firma Brantner - Vereş să obţină contractul de ridicare a gunoiului menajer din oraş. Sorin Apostu a declarat în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că nu el a fost preşedintele comisiei de licitaţie la această procedură, ci Radu Moisin. Procurorii DNA vor cere toate detaliile în legătură cu această licitaţie. Radu Moisin împreună cu ceilalţi membri ai comisiei de licitaţie au calitatea de martori. Viceprimarul are telefonul închis şi nu a putut fi contactat pentru declaraţii.

UPDATE 16.55

Liviu Neag, directorul regiei de transport în comun, RATUC, a intrat în urmă cu câteva minute la audieri.



Principalul denunţător în cazul primarului Sorin Apostu, Aspazia Droniuc, a declarat procurorilor că i-a dat edilului 50.000 de euro pentru a „aranja“ contractele de asigurare a parcului auto RATUC din 2009 până în 2011. 

Liviu Neag

UPDATE 16.22

Laszlo Attila a ieşit de la DNA. „Am venit la DNA în calitate de martor“, susţine acesta. Laszlo Attila a mai afirmat că nu a trebuit să dea detalii despre contractul de salubritate cu Bratner-Vereş.

CITEŞTE ŞI Clujul va avea primar interimar cel târziu miercuri

UPDATE 15.58

DNA îi audiază pe viceprimarul Laszlo Attila şi pe mai mulţi consilieri locali. În urmă cu câteva minute, de la audieri au ieşit consilierii locali Somogyi Gyula şi Anastase Claudia.

Contract de 2 milioane de euro

Miza contractului de salubrizare a oraşului se ridică la mai multe milioane de euro. În 2010, Brantner - Vereş a obţinut un contract de peste 16 milioane de euro. Astfel, pe o perioadă de 8 ani, începând din 2010, compania va ridica gunoiul menajer de la jumătate din oraş pentru circa 2 milioane de euro pe an. Cealaltă jumătate a oraşului  a fost acordată, pentru aceeaşi sumă, către Rosal.

Consultanţă de la nevasta lui Apostu

Dovezile procurorilor în „cazul Apostu“ incriminează firma Brantner Vereş, arătând că în perioada anterioară şi ulterioară semnării contractului cu Primăria Cluj-Napoca, în contul Cabinetului de avocatură al Monicăi Apostu au început să intre, sistematic, sume de bani provenind de la reprezentanţii acestei societăţi. Astfel, în perioada aprilie 2010–octombrie 2011, în contul cabinetului de avocatură a intrat suma totală de circa 45.000 euro, plătită de SC Total Trading Company Cluj Napoca (persoană juridică ce are calitatea de administrator al SC Compania de Salubrizare Bratner Vereş). Directorul general al SC Brantner România, Călin Stoia, a fost arestat şi el pentru dare de mită, în aceeaşi zi cu Sorin Apostu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite