VIDEO Ziua roboţilor inteligenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

EcoSorter, un robot care sortează gunoaiele menajere, se va întrece, duminică, de la 12.00, la sediul ISE de pe Teodor Mihali, cu Skywasher, un mecanism care spală geamurile. Roboţii au fost creaţi de studenţii de la Facultatea de Matematică, în cadrul unui curs.

Ediţia a V-a a „Ubbots 2012: Ziua roboţilor inteligenţi la Universitatea Babeş-Bolyai“ va avea loc duminică, începând de la ora 12.00, la parterul clădirii Campus ISE, de pe strada Teodor Mihali 58-60. Evenimentul este organizat de Facultatea de Matematică şi Informatică, din cadrul UBB. Echipe alcatuite din studenţii din anul III ai Facultăţii de Matematică şi Informatică au realizat mai mulţi roboţi în miniatură cu diferite funcţiuni. Proiectele prezentate sunt: „Robot care sortează gunoaiele menajere“ şi „Robot care spală geamurile“.

Vezi aici mai multe filmuleţe cu EcoSorter în acţiune

Vezi aici mai multe filmuleţe cu Skywasher în acţiune

Note şi premii
Studenţii vor primi note pentru roboţii creaţi în cadrul cursului opţional de Roboţi inteligenţi, ţinut la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii „Babeş Bolyai" de către profesorul Mihai Oltean. Studenţii au primit pentru realizarea roboţilor aparatură care a costat aproximativ 100.000 de lei, ce a fost achiziţionată printr-un proiect de cercetare obţinut de universitate. Anul trecut, pe lângă note, studenţii au fost răsplătiţi pentru numeroasele zile petrecute în laborator cu telefoane performante, programe informatice, dar şi cu premii în bani.

Citeşte şi:
Invenţiile studenţilor ieşeni: Roboţi de spionaj, de trimis pe Marte şi de înlocuit muncitorii FOTO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite