„Ucigaşul cu Renault” a consumat patru beri înainte să se urce la volan şi să omoare doi bătrâni pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Gheorgheci după aflarea sentinţei
Paul Gheorgheci după aflarea sentinţei

Paul Gheorgheci, şoferul care a ucis două persoane pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu, a consumat patru beri înainte să se urce la volan. Potrivit declaraţiei sale în faţa judecătorilor, în ziua respectivă s-a confruntat cu unele probleme personale şi s-a refugiat în băutură.

Cu ocazia audierii de către judecători, Gheorgheci a arătat că în ziua accidentului din data de 22 august, a dormit până în jurul orei 16.30, iar după o jumătate de oră s-a deplasat la o terasă de pe strada Taberei din Cluj-Napoca, unde împreună cu doi prieteni a consumat patru beri, iar la întoarcere, coborând spre cartierul Grigorescu cu o viteză de aproximativ 50 km/h, la trecerea de pietoni de pe strada 1 Decembrie 1918 a evitat un autoturism care a frânat în faţa sa şi în manevra de ocolire a ajuns pe trecerea de pietoni.

Vecinii „ucigaşului cu Renault”: Era un băiat deosebit, un şofer experimentat

În motivarea dată de Judecătoria Cluj-Napoca se arată că Paul Gheorgheci nu a văzut pietonii decât foarte târziu, deoarece erau mascaţi de maşina din faţa lui. „Inculpatul a arătat că nu obişnuieşte să consume băuturi alcoolice deoarece este şofer profesionist şi pleacă frecvent în curse exteren, însă în ziua respectivă s-a confruntat cu unele probleme personale şi s-a refugiat în băutură".

"Lăsarea în libertate a inculpatului ar reprezenta o evidentă încurajare a săvîrşirii unor fapte similare de către persoane care au această tendinţă. Având în vedere că inculpatul regretă sincer fapta şi participă cu o sinceritate exemplară la aflarea adevărului, dar mai ales că conştientizează consecinţele şi gravitatea faptei apreciem că scopul măsurii poate fi atins şi prin admiterea în parte a propunerii de arestare preventivă, respectiv pentru o perioadă de 15 zile" se arată în motivarea judecătoarei.

VIDEO Un şofer beat a omorât două persoane pe zebră, în acelaşi loc în care fostul prefect a făcut un accident mortal

Arestat pentru ucidere din culpă

Paul Gheorgheci a fost arestat preventiv pentru 15 zile în data de 23 august fiind cercetat pentru ucidere din culpă. În faţa judecătorilor, avocatul lui Gheorgheci, Mircea Ilean, a arătat că clientul său nu are conduita unei persoane care sfidează legea.

„Motivul pentru care a riscat şi s-a suit la volan cum s-a suit, a sperat că drumul nu a fost aşa de aglomerat. Din fişa de observaţie rezultă că reacţiile dânsului era conştient, se credea capabil să conducă. Pe fondul unor probleme personale a consumat alcool. Cred că este o persoană care trebuie să primească credit încât să se caute soluţii alternative la detenţie. Scopul măsurilor preventive este să asigurăm bunul mers al procesului, nu-l arestăm demonstrativ ca să arătăm cât suntem de eficienţi în actul de justiţie. Clientul meu a făcut o recunoaştere deplină a faptelor, a recunoscut tot ce era de recunoscut. Şi-a asumat greşeala astfel încât nu se mai poate pune problema sustragerii de la ancheta penală. După accident a stat şi a aşteptat poliţia. Nu e o persoană problematică, e o persoană care a greşit şi va răspunde, depinde de dumneavoastră cât de dur îl veţi pedepsi", a precizat avocatul Mircea Ilian.


„Ucigaşul cu Renault” a fost arestat preventiv pentru 15 zile. Motivul pentru care s-a urcat beat la volan a fost de natură personală


A spulberat doi bătrâni pe o trecere de pietoni

Accidentul a avut loc săptămâna trecută în jurul orei 20.25 în cartierul Grigorescu, într-o zonă în care limita de viteză este de 50 km/h. Paul Gheorgheci de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism marca Renault, având o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat şi viteză excesivă, nu a acordat prioritate de trecere unor persoane angajate regulamentar pe trecerea de pietoni. Martorii spun că şoferul a intrat din plin în doi bătrâni pe care i-a aruncat în aer 7-8 metri. Victimele, C. Gheorghe în vârstă de 80 de ani şi C. Pamela de 76 de ani, au decedat pe loc în urma leziunilor suferite.

Şeful Ambulanţei: „Medicii noştri au ajuns în 5 minute la accidentul din Grigorescu“

„Am văzut totul live. A venit o maşină Renault, nu se ştie cu ce viteză, dar ca să arunci doi oameni în aer deasupra copacilor la 7-8 metri, trebuie să fi avut o viteză foarte mare. A luat doi oameni de pe trecerea de pietoni, urmele de frânare sunt de aproximativ de 30 de metri, s-a oprit după trecerea de pietoni, la 80 de metri. Pentru ca o maşină să aibă nevoie de 80 de metri să se oprească într-un zid e nevoie de viteză. E cea mai populată zonă de agrement al Clujului. Malul Someşului, cele mai mari două parcuri de copii din Cluj şi unde ai voie să circuli cu 50-70 km/h din bunăvoinţa Poliţiei Române care nu reglementează viteza în zonă. Eu eram la 100 de metri de locul accidentului, dar viteza era excesivă. Poliţiştii au apărut la 28 de minute de la incident, exact la 20 de minute după ce a venit prima salvare. Românii de pe Malul Someşului care au văzut şi erau de faţă, la apariţia poliţiştilor au început să-i huiduie. Mi se pare ruşinos ca nişte ofiţeri de poliţie să fie huiduiţi de români", a precizat un martor.

Vecinii lui Paul au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. Locatarii blocului unde locuieşte Paul Gheorgheci au rămas surprinşi de vestea că vecinul lor a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu moartea a două persoane. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite