Vecinii „ucigaşului cu Renault”: Era un băiat deosebit, un şofer experimentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prietenii lui Paul i-au impins masina in garaj
Prietenii lui Paul i-au impins masina in garaj

Vecinii clujeanului care a omorât miercuri seara doi bătrâni pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. Locatarii blocului unde locuieşte Paul Gheorgheci au rămas surprinşi de vestea că vecinul lor a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu moartea a două persoane.

La blocul aflat în cartierul Grigorescu, nu departe de locul accidentului, unde locuieşte cel care a omorât doi bătrâni pe o trecere de pietoni, este o linişte deplină. Vecinii lui Gheorgheci habar nu au avut că Paul a fost în stare să comită o asemenea faptă. La apartamentul unde locuieşte Paul nu răspunde nimeni.

Un şofer beat a omorât pe zebră două persoane în acelaşi loc unde fost prefect a făcut accident mortal

Probabil că este la Poliţie la declaraţii, însoţit de soţia lui.



„Este un copil foarte bun, nu am avut niciodată probleme cu el. Am copilărit împreună. Stăm în acest bloc de 33 de ani. Paul e mai mare decât mine cu un an. Practic am crescut împreună. Este căsătorit, nu are copii. Un băiat foarte dulce, care iubeşte copiii. Nu l-am văzut băut sau să bea vreodată", a precizat Laura, o vecină.

masina lui Paul

Şeful Ambulanţei: Medicii noştri au ajuns în cinci minute la accidentul din Grigorescu

"Un băiat foarte de treabă, respectuos, l-am văzut ieri când a plecat de acasă, l-am salutat, pleca la servici. Am auzit că a fost ceva accident în zonă dar nici prin gând nu mi-a trecut că ar fi vorba de Paul. Nu am avut niciodată probleme cu el sau să fie implicat în vreun scandal", ne-a povestit o altă vecină de la parterul blocului.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti

"Vai Paul, nu pot să cred. Nu pot să cred. Mai bine nu-mi ziceaţi că este vorba de el. E cel mai dulce băiat, cuminte, nu-mi vine să cred. Am copilărit cu el, niciodată nu a făcut probleme. Am citit pe net că un anume Paul a provocat un accident de circulaţie în zonă şi chiar spuneam că uite ce coincidenţă de nume. Sunteţi sigură că despre Paul al nostru e vorba? Niciun vecin nu o să vă zică atceva de el, decât cuvinte de laudă", a mai declarat o altă vecină.

Avea atestat de şofer profesionist

Vecinii mai spun despre Paul Gheorgheci că lucra la o firmă de transporturi şi că avea atestat de şofer profesionist. „Este un om de referinţă, sunt şocată. A făcut transporturi cu excursionişti în Grecia. Lucra la o firmă de turism, avea autorizaţie de transport persoane. Un băiat experimentat, cu experienţă la şofat, nu era deloc genul care să bea. Alcool ăsta e cel mai periculos la volan. Nu se poate aşa ceva, nu-mi vine să cred. Este un băiat foarte frumos, brunet", a precizat şi Ioana, o altă vecină.

Ceasul rău

Paul Gheorgheci de 34 de ani a spulberat doi bătrâni pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul 1 Decembrie. După impact, autoturismul a ajuns pe contrasens unde a intrat într-o autoutilitară. Accidentul a avut loc miercuri seara în jurul orei 20.25 în cartierul Grigorescu, într-o zonă în care limita de viteză este de 50 km/h. Paul, în timp ce conducea un autoturism marca Renault, având o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat şi viteză excesivă, nu a acordat prioritate de trecere unor persoane angajate regulamentar pe trecerea de pietoni. Martorii spun că şoferul a intrat din plin în doi bătrâni pe care i-a aruncat în aer 7-8 metri. Victimele, C. Gheorghe în vârstă de 80 de ani şi C. Pamela de 76 de ani, au decedat pe loc în urma leziunilor suferite.

Vezi imagini cu şoferul ucigaş

„Am văzut totul live. A venit o maşină Renault, nu se ştie cu ce viteză, dar ca să arunci doi oameni în aer deasupra copacilor la 7-8 metri, trebuie să fi avut o viteză foarte mare. A luat doi oameni de pe trecerea de pietoni, urmele de frânare sunt de aproximativ de 30 de metri, s-a oprit după trecerea de pietoni, la 80 de metri. Pentru ca o maşină să aibă nevoie de 80 de metri să se oprească într-un zid e nevoie de viteză. E cea mai populată zonă de agrement al Clujului. Malul Someşului, cele mai mari două parcuri de copii din Cluj şi unde ai voie să circuli cu 50-70 km/h din bunăvoinţa Poliţiei Române care nu reglementează viteza în zonă. Eu eram la 100 de metri de locul accidentului, dar viteza era excesivă. Poliţiştii au apărut la 28 de minute de la incident, exact la 20 de minute după ce a venit prima salvare. Românii de pe Malul Someşului care au văzut şi erau de faţă, la apariţia poliţiştilor au început să-i huiduie. Mi se pare ruşinos ca nişte ofiţeri de poliţie să fie huiduiţi de români", a precizat un martor.

Ce s-a întâmplat

Poliţiştii clujeni au explicat cum a avut loc accidentul. „Din primele cercetări am stabilit faptul că şoferul autoturismului marca Renault circula dinspre strada Miraslău înspre strada Giuseppe Garibaldi, ajungând la o trecere de pietoni, obturată fiind vizibilitatea de un autoturism care circula pe banda a doua în faţa sa, nu a observat că pe trecerea de pietoni erau angajaţi în traversarea regulamentară a străzii doi pietoni, soţ şi soţie, în vârstă de aproximativ 80 de ani. A încercat o manevră de evitare prin dreapta, a surprins şi accidentat grav pe cei doi, după care a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens, a tamponat o autotulitară Fiat şi s-a oprit în gard. Conducătorul auto este vinovat pentru neacordarea priorităţii", a precizat Sergiu Iurian din cadrul Poliţiei Rutiere Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite