UPDATE Presupuşii violatori ai Andreei Dragotă au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Dragotă, tatăl fetei, recunoaşte că îi mai dădea acesteia câte-o palmă/ Foto David Sugár
Valer Dragotă, tatăl fetei, recunoaşte că îi mai dădea acesteia câte-o palmă/ Foto David Sugár

Procurorii din Mureş au deschis o anchetă în cazul morţii Andreei Dragotă. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru viol şi lipsire de libertate.

Citiţi şi:  O studentă din Cluj a murit la Reghin, încercând să scape de doi violatori,

Ipoteză-şoc în cazul studentei moarte la Reghin – tânăra fugise de acasă, de frica părinţilor, care o băteau

Procurorii au demarat ancheta în cazul fetei decedate la Reghin

Andreea Dragotă, în vârstă de 18 ani, a fost găsită miercuri noaptea, în faţa unui bloc din Reghin, în agonie. Tânăra se aruncase de la etajul IV al unui apartament, şi era îmbrăcată doar în lenjerie şi într-un tricou. Din primele cercetări, poliţiştii din Reghin au stabilit că tânăra ar fi încercat să scape de cei doi tineri cu care se afla în apartament.

Din petrecăreţi au devenit suspecţi

Cei doi tineri care se aflau în apartamentul din Reghin cu Andreea Dragotă au fost, astăzi reţinuţi, iar unul dintre ei a recunoscut că au întreţinut raporturi sexuale cu tânăra. “În prima declaraţie pe care  a dat-o unul dintre suspecţi, el a arătat ca inainte de  ajunge la apartament au consumat droguri, ar fi vorba de marijuana şi li s-au recoltat probe biologice pentru a se dovedi daca înt-radevar au consumat drogurile. Unul dintre ei recunoaşte ca au întreţinut raporturi sexuale atât normale cât şi orale. În acest moment s-a început urmarirea penală pentru viol în formă calificată şi lipsire de libertate” a declarat Dan Olteanu, prim- procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

Anchetatorii aşteaptă rezultatele necropsiei în acest caz. În ceea ce-I priveşte pe ceoi doi suspecţi, aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar astăzi vor fi prezentaţi Tribunalului Mureş, cu propunere de arest preventiv pentru 29 de zile.


Geamul apartamentului de unde s-a aruncat Andreea Dragotă

Geamul apartamentului de unde s-a aruncat Andreea Dragotă - Foto Captură TV

A plecat de acasă

Cum a ajuns Andreea Dragotă la Reghin încă nu se ştie sigur, mai ales că familia fetei nu avea nicio rudă sau prieteni aici. Cert este doar că aceasta plecase de acasă marţi. Tatăl ei, Valer Dragotă, susţine că Andreea a rămas în oraş, refuzând să-şi însoţească părinţii acasă, în Mănăştur. „Mi-a spus să o luăm înainte, că vine şi ea”, a declarat bărbatul. Pe de altă parte, cea mai bună prietenă a tinerei crede că Andreea fugise de acasă, deoarece tatăl o bătea. „Nu putea să înveţe, părinţii făceau scandal, o certau, iar tatăl ei chiar o bătea. A depus şi plângere la Poliţie, însă a retras-o apoi”, spune Corina Hârsan. Din acest motiv se pare că tânăra nu se prezentase la niciun examen, fapt de care părinţii ei aflaseră luni, cu o zi înainte de tragedie.

Violenţa tatălui este confirmată şi de vecini. „Am auzit că era cam rău. Chiar eu l-am văzut acum vreo trei luni, cum i-a dat cu un borcan în cap soţiei lui, în staţie”, povesteşte Lenuţa Crăciun.

Andreea Dragotă fusese crescută de bunicii din Bistriţa, şi venise la părinţii ei din Cluj-Napoca anul trecut, când a fost admisă la facultate.

image

Vecina Lenuţa Crăciun spune că tatăl fetei era violent

„I-am dat două palme”

Tatăl tinerei recunoaşte că i-a dat două palme fetei, în urmă cu o lună, dar spune că nu obişnuia să o bată. Cu câteva ore înainte de tragedie, mama Andreei a încercat să vorbească cu ea la telefon, însă aceasta nu i-a răspuns. „La un moment dat, a răspuns o voce de băiat, după care a închis telefonul”, povesteşte Valer Dragotă.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite