Trei candidați au participat la prima dezbatere pentru funcția de rector al UBB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La UBB a fost organizată, în premieră, o dezbatere cu trei dintre candidații la funcția de rector
La UBB a fost organizată, în premieră, o dezbatere cu trei dintre candidații la funcția de rector

Sub sloganul "Alegem bine când știm cum sună" a avut loc, în această seară, într-un amfiteatru al Facultății de Științe Politice din cadrul UBB, prima dezbatere publică între candidații la funcția de rector al UBB. Au fost prezenți doar trei dintre cei cinci candidați.

Este vorba de psihologul Daniel David, academicianul I.A. Pop și Eniko Vincze, ordine în care s-au așezat la catedră. Dezbaterea a durat două ceasuri, a fost moderată de jurnalistul  Mihnea Măruță și  transmisă live de către cei de la site-ul www.democratieubb.ro, aceștia fiind și organizatorii dezbaterii.

Ideea de dezbatere a fost agreată de fiecare dintre cei trei candidați prezenți fiind privită drept constructivă. Cei trei și-au motivat, preț de 5 minute, de ce au optat să candideze și care sunt ideile principale ale programului managerial pe care îl propun. Apoi, au răspuns, într-o ordine aleatorie, la întrebările adresate de către reprezentanții www.democratieubb.ro care s-au referit la controversata problemă a autonomiei facultăților/departamentelor în cadrul universității, la implicarea UBB față de ceea ce se întâmplă în comunitatea clujeană și în țară prin dezbateri și conferințe, respectiv la relația rectorului cu Senatul Universității, în contextual noii Legi a Educației.

Candidaţii la funcţia de rector al UBB: Trebuie să atragem mai mulţi tineri de la alte universităţi din Europa

Ulterior, publicul, format din profesori universitari și studenți, a adresat întrebări în ultimele 40 de minute. Acestea s-au referit la cum vede fiecare candidat rolul studentului, descentralizarea universității și activitatea comisiei de etică.

O dezbatere similară va avea loc miercurea viitoare, la sediul Facultății de Sociologie, de la ora 19.00. Iar mâine, la ora 18.00, la Institutul de Psihologie de pe strada Republicii, Daniel David a programat o întâlnire cu toți care vor să-i cunoască, în detaliu, programul managerial. Această întâlnire se va repeta în fiecare zi de joi, până la votarea rectorului.

Citește mâine, pe cluj.adevarul.ro, ce au spus candidații despre cum a fost condusă Universitatea în ultimii ani și despre ce acuză i s-a adus lui Cătălin Baba, ministrul Educației.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite