Suspecţii jafului de la Banca Transilvania şi-au cumpărat44 de maşini, după incident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii susţin că Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, presupuşii autori ai jafului de la BT din 13 februarie 2009, au cheltuit o parte din suma furată pe maşini second-hand. Unul dintre ei, Bogdan Baciu, a solicitat autorizări provizorii pentru 31 de maşini, deşi acesta nu avea niciun venit şi locuia în garsoniera părinţilor.

Autorii jafului de la o filială din Cluj a Băncii Transilvania au fost prinşi (VIDEO)
Suspecţii în cazul jafului de la BT, prinşi cu ajutorul unui fir de păr

Unul dintre suspecţii jafului de la Banca Transilvania, Bogdan Baciu, şi-a cumpărat 31 de maşini la câteva luni după jaf, deşi tânărul de 21 de ani nu lucra nicăieri, şi locuia într-o garsonieră din Mănăştur, împreună cu părinţii.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Bogdan Baciu a solicitat şi a obţinut autorizări provizorii pentru 31 de autoturisme mărcile Volksvage, Renault, Opel şi Audi.

De asemenea, familia celuilalt inculpat, Dan Andrei Hosu, a achiziţionat 13 maşini, după data la care a avut loc jaful, respectiv 13 septembrie 2009.
„Sumele necesare achiziţionării unui număr atât de mare de autovehicule, de către cei doi inculpaţi, persoane fără venituri şi neangajate în muncă, nu pot fi justificate”, se arată în rechizitoriu.


Atacul a avut loc în 13 februarie 2009, la o agenţie din cartierul Mănăştur

Jaful a avut loc în 13 februarie 2009

Arunca bani la jocurile de noroc

Anchetatorii mai arată că Dan Andrei Hosu a cheltuit 6.000 de lei la o sală de jocuri, în lunile aprilie şi iunie 2009. Asta în condiţiile în care familia lui avea serioase probleme financiare, şi mai multe rate neplătite la bănci. De asemenea, tânărul a avut în posesie peste 30 de telefoane mobile pe care se presupune că, între timp, le-a vândut, deoarece numai cinci dintre ele au fost găsite cu ocazia percheziţiei poliţiştilor la locuinţa acestuia.
Dosarul de cercetare penală însumează 12 volume, iar procurorii au adunat probe şi au ataşat zeci de planşe fotografice.

Părinţii lui Hosu aveau datorii la bancă

Pentru a-şi motiva acuzaţiile, procurorii arată că familia Hosu avea probleme financiare înainte de producerea jafului. Astfel, tatăl lui Dan Andrei Hosu, Ioan Hosu, avea o restanţă de peste 17.000 de lei la Volksbank România, pentru un credit încheiat în 2007, ale cărui rate au încetat să fie plătite în 9 februarie 2009. De asemenea, familia Hosu avea dificultăţi pentru plata mai multor credite, fiind în pericolul de a fi executaţi silit. Din acest motiv, apartamentul în care aceştia locuiau în Mănăştur a fost înstrăinat unor rude.

Firul evenimentelor

Jaful de la sucursala Băncii Transilvania din Mănăştur s-a produs în 13 februarie 2009, la ora 16.45. Doi tineri, ce sunt descrişi de mai mulţi martori ca fiind de înălţime de până la 1,82 metri şi slăbuţi.
Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că Bogdan Baciu este cel care a luat suma de  246.650 de lei de la ghişeul numărul 3 al băncii, în timp ce Dan Andrei Hosu l-a mobilizat pe agentul de pază. "Fapta săvârşită de Hosu şi Baciu a produs consecinţe deosebit de grave, iar coautorii au acţionat împreună, mascaţi, purtând pe faţă cagule, într-un loc public, având asupra lor arme, pistol şi aparat producător de electroşocuri", se arată în rechizitoriu.
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj i-au trimis în judecată, joia trecută, pe cei doi, iar primul termen în acest dosar va avea loc în 20 aprilie, la Tribunalul Cluj.

Probele ADN îi indică drept autori

Manusi

Anchetatorii aui ridicat de la locuinţele celor doi mai multe probe

Conform propunerii de arestare formulată de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Cluj, din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică rezultă că profilurile genetice ale celor doi se regăsesc pe mânerul sistemului de închidere de la uşa de acces în casieria agenţiei bancare şi pe partea frontală a sertarului de la ghişeul numărul 3 din casierie.

Notara nu îşi aminteşte de Andrei Hosu

Andrei Hosu a susţinut, în faţa anchetatorilor, că în momentul producerii jafului de la Banca Transilvania, se afla în Centru, unde fusese împreună cu părinţii şi o mătuşă la un birou notarial. Notara nu îşi aminteşte, însă, ca tânărul să fi fost în acea zi la biroul ei, aşa cum reiese dintr-o convorbire telefonică purtată de aceasta cu mama inculpatului. “Deci în acea zi în 13 eu nu îmi amintesc ca fiul dumneavoastră să fi fost acicea”, îi spune notara mamei lui Adrian, Dana Hosu. “Cu certitudine eu îmi aduc aminte că nu, eu nu ştiu să fi fost”, completează femeia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite