Studenţii maghiari acuză Poliţia clujeană de "abuz" în cazul celor trei tinere ridicate, ieri, de oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Studenţească Maghiară (UCM) Cluj a acuzat Poliţia clujeană de "abuz" şi intervenţie "exagerată" în cazul celor trei studente care au fost ridicate, luni, de oamenii legii pentru că au amplasat fără autorizaţie un afiş, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în cadrul manifestărilor organizate de 15 martie.

Citiţi şi Extremist maghiar, ridicat de poliţişti pentru însemne fasciste
UPDATE Tânărul extremist maghiar riscă închisoare de până la trei ani

Preşedintele UCM Cluj, Botond Talpas, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că materialele care urmau să fie expuse au fost confiscate de poliţişti, astfel că evenimentul programat în Piaţa Unirii a fost anulat.

"S-a întâmplat un eveniment nefericit din partea Poliţiei, când trei colege ale noastre din USM au fost ridicate de la un eveniment cultural aprobat de Primăria Clujului în Piaţa Unirii. Ele trebuiau să amplaseze afişe şi un banner cu o hartă despre Revoluţia din 1848. Au fost ridicate şi duse la Poliţie, unde au dat declaraţii timp de două ore, iar materialele au fost reţinute de poliţişti. Evenimentul a fost anulat", a spus Talpas.
Potrivit acestuia, în acest caz intervenţia Poliţiei poate fi catalogată drept una "exagerată" şi un "abuz".

"Cred că mai degrabă a fost un abuz al Poliţiei în acest caz. A lipsit comunicarea pe care am avut-o pe tot parcursul zilei. A fost o intervenţie exagerată. A fost o acţiune fără folos, care a stricat evenimentul. Noi nu am avut nicio rea intenţie, când ni s-a spus să luăm jos acele afişe, le-am dat", a spus preşedintele USM Cluj.

Trei membre ale Uniunii Studenţeşti Maghiare (USM) din Cluj au fost duse, luni, la Poliţie pentru că nu aveau autorizaţie pentru amplasarea unor afişe în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în cadrul unei manifestări organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite