Extremist maghiar, ridicat de poliţişti pentru însemne fasciste (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balázsi Pál Gergely (stânga) a fost ridicat de poliţişti imediat după depunerea de coroane
Balázsi Pál Gergely (stânga) a fost ridicat de poliţişti imediat după depunerea de coroane

Un membru al grupării Noua Gardă Maghiară a fost ridicat de către poliţişti, şi condus la Secţia I de Poliţie, pentru că purta simboluri fasciste pe uniformă, cu ocazia manifestărilor Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Mai citiţi şi:

Marko Bela acuză vechiul regim pentru evenimentele din martie 90

Ambasadorul Ungariei, Oszkar Fuzes crede în autonomia ţinutului secuiesc

Târgu-Mureş: Prefectul nu doreşte arborarea steagului ţinutului secuiesc

Tânărul se afla în grupul Plutonului Secuiesc al Noii Gărzi Maghiare, care a ajuns în Piaţa Unirii, în faţa statuii lui Matia Corvin, după ceremonia de depunere de coroane de flori la plăcuţa lui Petofi Sandor, moment în care a fost ridicat de poliţişti.

Acesta a fost ridicat pentru port de însemne fasciste, având pe braţul uniformei un cap de mort şi un slogan în limba germană, cu caractere gotice. Tânărul a fost condus la Secţia 1 Poliţie pentru verificări.

Imediat după ce a fost ridicat de poliţişti, ceilalţi manifestanţi s-au îndreptat spre Piaţa Unirii, unde au afişat o pancartă inscripţionată cu mesajul “Ţinutul secuiesc nu este pământ romînesc”, scris în limba maghiară şi în alfabetul secuiesc.

Vizualizaţi aici o galerie foto de la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Înainte de aceasta, reprezentanţii Gărzii Secuieşti au depus o coroană de flori la plăcuţa comemorativă a poetului Petofi Sandor, în cadrul manifestărilor de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni de la Cluj-Napoca.Alături de ei, o altă grupare extremistă, Organizaţia celor 64 de Comitate, au participat la manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, de la Cluj-Napoca.

Recidivă

Acelaşi tânăr, Balázsi Pál Gergely, a fost ridicat de poliţişti cu ocazia unei manifestări desfăşurate anul trecut, de 1 Decembrie, în faţa Bisericii Romano-Catolice “Sfântul Mihail”. Organizatorul manifestării a fost amendat, atunci, cu 50.000 de lei pentru încălcarea Legii 60 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

Viceprimarul Laszlo Atilla şi-a exprimat dezacordul faţă de prezenţa grupărilor extremiste la manifestarea de astăzi.”Sunt împotriva celor două organizaţii, şi o spun foarte hotărât. Nu sunt de acord cu niciun fel de extremism”, a declarat Laszlo Attila.

1.500 de persoane au participat, astăzi, la manifestările prilejuite de aniversarea a 162 de ani de la Revoluţia Maghiară din 1848. Maghiarii au pornit, luni, într-un marş prin centrul oraşului, pornind de la Institutul Teologic Protestant, pentru a participa la o slujbă religioasă oficiată la Biserica Romano-Catolică “Sfântul Mihail”. După slujbă, maghiarii s-au încolonat şi s-au deplasat la fostul hotel Biasini, unde se află o plăcuţă în memoria  lui Petofi Sandor şi unde au depus coronae. Pe lângă steagurile Ungariei, au fost afişate şi cele ale Casei Arpadiene şi cel al comunităţii mondiale a ungurilor.
La manifestări a participat şi ministrul sănătăţii, Cseke Attila.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite