Sorin Apostu şi Călin Stoia îşi petrec Crăciunul în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel au respins, ieri, cererile de eliberare sub control judiciar a fostului primar de Cluj, arestat pentru luare de mită, şi a omului de afaceri Călin Stoia, arestat în acelaşi dosar.

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, s-a prezentat, miercuri, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Cluj, unde a declarat că nu consideră că arestarea sa preventivă mai este justificată din moment ce urmărirea penală s-a încheiat. Apărătorul lui Sorin Apostu, avocatul Gheorghiţă Mateuţ, a susţinut, din nou, că nu există suficiente probe la dosar pentru menţinerea arestării preventive a clientului său.

Cu toate acestea, Curtea de Apel Cluj a respins cererea de eliberare sub control judiciar a primarului suspendat. Astfel, Sorin Apostu îşi va petrece Sărbătorile de iarnă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Apărătorii primarului suspendat au formulat recurs la decizia Curţii de Apel Cluj, care va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA Cluj au pus, marţi, la dispoziţia lui Apostu, a lui Stoia şi a apărătorilor acestora materialul de urmărire penală, a cărui redactare a durat aproape două luni.

Învinuite în acelaşi dosar sunt şi Aspazia Droniuc, cea care l-a denunţat pe Sorin Apostu, dar şi soţia primarului suspendat, Monica Apostu. Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul" că Sorin Apostu şi Călin Stoia vor fi trimişi în judecată înainte de Crăciun.

Nici Stoia nu va fi liber de Crăciun

Tot miercuri, Curtea de Apel Cluj a respins şi cererea de eliberare sub control judiciar a omului de afaceri Călin Stoia, arestat în acelaşi dosar. „După 44 de zile de la arestarea mea, se discută în continuare despre indicii, dar nu şi despre dovezi", a declarat Stoia în faţa instanţei. Avocatul omului de afaceri, Sergiu Bogdan, a explicat motivele pentru care se impune ca clientul său să fie eliberat sub control judiciar şi a invocat, în primul rând, starea de sănătate a lui Stoia. Din cauza condiţiilor din arestul IPJ Cluj, problemele de spate pe care le avea Călin Stoia s-au agravat. „Aveam această problemă şi înainte de a fi arestat, dar era ţinută sub control. Fără mişcare şi tratament, risc să ajung chiar şi la operaţie", a mai spus Stoia.

Avocaţii lui Stoia au formulat, şi ei, pe loc, recurs la decizia Curţii de Apel Cluj.

Călin Stoia a fost trimis în judecată

Directorul firmei de salubrizare Brantner România, Călin Stoia, inculpat în dosarul de luare de mită al primarului arestat Sorin Apostu, a fost trimis miercuri în judecată pentru trafic de influenţă.

Surse judiciare au declarat, vinerea trecută, că omul de afaceri Călin Stoia este cercetat de procurorii DNA Cluj pentru trafic de influenţă într-un dosar disjuns din cel în care este cercetat alături de primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, în urma unei discuţii telefonice dintre Stoia şi un om de afaceri argeşean, pe nume Ion Bujorel Bold, despre bani din fondul de rezervă al Guvernului. Potrivit surselor citate, discuţia a fost purtată de Stoia şi Bujor în 25 şi 28 august 2011.

În dosarul disjuns, Ion Bujorel Bold este denunţătorul omului de afaceri clujean. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Cluj, Bold a declarat că, pentru intervenţia sa pe lângă oameni din Guvern, Stoia ar fi cerut 100.000 de euro.

Citiţi şi:

Doi avocaţi se iau la trântă cu DNA

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite