Şoferul care a agresat poliţiştii clujeni a fost identificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii clujeni au identificat şoferul care, ieri după-amiază, a agresat oamenii legii care l-au oprit în trafic. Suspectul, care a reuşit să fugă de la locul incidentului, este în continuare căutat de poliţişti.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Clu-Napoca au dispus cercetarea a două persoane care au agresat, ieri după-amiază, în comuna Gilău, poliţiştii angajaţi în cadrul Serviciul Rutier - Biroul Rutier pentru Drumuri Naţionale şi Europene, aflaţi în timpul serviciului de patrulare pe DN1 E60. „În prezent, se administrează probe pentru documentarea întregii activităţi infracţionale; a  fost identificat conducătorul auto în persoana suspectului R. Alexandru, de 27 ani, din Gilău, fiind dispuse măsuri de căutare a acestuia. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj", se arată în comunicatul de presă al IPJ Cluj. 

„În 3 august 2011, în jurul orei 15,30, doi poliţişti din cadrul Serviciul Rutier - Biroul Rutier pentru Drumuri Naţionale şi Europene, aflaţi în timpul serviciului de patrulare pe DN1 E60, au observat în trafic un autoturism înmatriculat în Franţa care a executat mai multe manevre de depăşire neregulamentară. Constatând comiterea unei fapte contravenţionale, cei doi poliţişti au pornit de îndată în urmărirea autoturismului; conducătorul auto a oprit în parcarea unui supermarket din Gilău şi a intrat în magazin; la întoarcerea la autoturism, a fost legitimat de către poliţişti; iniţial, a refuzat să-şi decline identitatea, după care a declarat date false. În acest context, poliţiştii i-au solicitat să îi însoţească la sediu, bărbatul devenind recalcitrant, fiind alimentat în acest comportament şi de prieteni şi membrii familiei aflaţi în apropiere.

Poliţişti clujeni, agresaţi în trafic

Poliţiştii au trecut la imobilizarea acestuia, moment în care bărbatul a devenit violent; actele de agresiune exercitate asupra poliţiştilor aflaţi în timpul serviciului s-au soldat cu leziuni uşoare. Suspectul a reuşit să fugă cu ajutorul persoanelor prezente. Poliţiştii au reuşit să conducă la sediul Secţiei de Poliţie Rurală Gilău două persoane implicate în incident. Poliţiştii au informat conducerea inspectoratului cu privire la incident, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, organ judiciar competent să cerceteze infracţiunea de ultraj“, se arată în acelaşi comunicat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite