Doi poliţişti clujeni au fost bruscaţi în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti de la Rutieră au fost agresaţi în trafic, în Gilău, judeţul Cluj, după ce un şofer care a refuzat să se legitimeze şi a devenit recalcitrant, în sprijinul său sărind alte trei persoane.

UPDATE 3: : Şoferul căutat de poliţişti a fost identificat în persoana lui Alexandru Rostaş, de 27 de ani din Gilău. El este cercetat penal pentru ultraj contra autorităţilor şi ultraj contra bunelor moravuri. Autorităţile au extins cercetările, în încercaarea de a găsi proprietarul autoturismului BMW înmatricula în Franţa, la volanul căruia se aflaAlexandru Rostaş.

UPDATE 2 : Incidentul s-a petrecut ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, în comuna clujeană Gilău. Doi poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Cluj au încercat să oprească şoferul unui autoturism care a efectuat mai multe depăşiri pe linie continuă, la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare suspecte.Acesta era uşor căzut în partea frontală, iar geamurile autoturismului erau fumurii. Cei doi poliţişti au identificat autoturismul BMW în apropierea unui supermarket din Gilău şi la întoarcerea şoferului au încercat să-l identifice pe acesta."Iniţial a refuzat să comunice identitatea, după aia ne-a dat date care s-au dovedit a fi false. Colegii nu au găsit în sistem persoana care a fost identificată", a spus comisarul-şef Sorin Rus, şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul SPR Cluj.Potrivit acestuia, alte trei persoane au sărit în ajutorul şoferului devenit recalcitrant la scurtă vreme, printre ei aflându-se chiar unchiul şi mama acestuia.

image

Autoturismul BMW a fost ridicat de poliţişti şi depozitat în curtea IPJ Cluj.

"Poliţiştii au încercat să aplaneze conflictul, iar unul dintre agenţi a scos pistolul din dotare pentru a efectua o somaţie, potrivit legii, dar nu a tras deloc", a spus comisarul-şef Sorin Rus, pentru "Adevărul".

Citeşte şi VIDEO INCREDIBIL Doi poliţişti clujeni agresaţi de un şofer şi fratele său în plină stradă. Cei doi, nepoţii unui afacerist din Top Forbes!

UPDATE 1: Unuia dintre poliţişti i-au fost rupţi pantalonii, în timpul altercaţiei, fiind rănit uşor în zona genunchiului, în vreme ce colegul său a suferit răni minore, zgârieturi în zona pieptului. Cei doi poliţişti au solicitat sprijinul colegilor din Gilău, care au trimis un echipaj în zonă. Cei patru oameni ai legii au reuşit să aplaneze conflictul. Poliţiştii zgâriaţi, potrivit superiorilor lor, şi-au scos certificate medico legale care atestă leziuni minore, escoriaţii (zgârieturi).

Ajutat de complicii săi, şoferul care a cauzat incidentul a dispărut la scurtă vreme de la eveniment, fiind identificat abia în cursul acestei zile.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoc, Eugen Crişan, a a declarat pentru "Adevărul" că "în cauză au fost demarate cercetări cu privire la aspectele săvârşirii faptelor de ultraj contra bunelor moravuri şi ultraj contra autorităţilor". Pedeapsa maximă pe care o riscă cel cercetat este de 7 ani de detenţie.

Ce se-ntâmplă când un polițist pleacă singur la o intervenție? Mașina Poliției, făcută praf de toporul unui scandalagiu

Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj, a confirmat pentru „Adevărul“ că între poliţişti şi romi au avut loc îmbrânceli.
În prezent, există indicii potrivit cărora şoferul ar fi circulat cu un autoturism cu numere de înmatriculare false. „Se fac cercetări pentru verificarea mai multor aspecte: dacă permisul şoferului era sau nu falsificat, dacă maşina este sau nu înmatriculată şi, de asemenea, dacă numerele de înmatriculare sunt sau nu false“, a declarat comisar şef Sorin Rus, şeful Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Poliţiei Rutiere Cluj. Totodată, autorităţile maşina, care între timp a fost ridicată şi depozitată în curtea IPJ Cluj,

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite