UPDATE Scandal între clanurile de ţigani din Cluj: mai multe case au fost devastate (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geamurile caselor au fost sparte. Spiritele s-au calmat doar la intervenţia mascaţilor
Geamurile caselor au fost sparte. Spiritele s-au calmat doar la intervenţia mascaţilor

Un scandal de proporţii a avut loc, astăzi, în localitatea clujeană Suceagu. În altercaţie au fost implicate două clanuri ţigăneşti, fiind nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a calma spiritele.

Totul a început în noaptea de marţi, când aproximativ 30 de ţigani din localitatea Floreşti au năvălit în casele celor din satul Suceagu. Cele două localităţi se află la doar câţiva kilometri depărtare una de alta. Oficial, aceştia s-ar fi certat, pe fondul consumului de alcool, din cauza banilor pe care primăria locală le oferă pentru lemne, potrivit Ginei Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

Geamuri sparte

Ţiganii cu casele devastate îl acuză, însă, pe unul dintre localnici, Florin Filip, că a chemat în ajutor clanul floreştean deoarece fiica sa a fost bătută. Afirmaţiile acestora au fost întărite de Ioan Pripon, secretarul comunei Baciu, de care aparţine satul Suceagu. Potrivit acestuia, Carmen Filip a fost răzbunată de tatăl său deoarece a fost bătută de Miko Adalbert, bărbatul alături de care locuieşte.

O a doua descindere a clanului din Floreşti a avut loc ieri dimineaţă. De această dată, ei au distrus tot şi chiar au vrut să dea foc la case. Ţiganii îl căutau pe Adalbert, care s-a ascuns în una din case. Potrivit localnicilor, aici au sosit aproximativ 40 de ţigani, care i-au sărit în ajutor lui Filip.

Mobila sparta

Revoltatul ar fi vrut să preia controlul

Surse din cadrul poliţiei clujene susţin că scandalul a pornit după ce ţiganii din satul Suceagu nu a fost de acord ca Florin Filip, când acesta le-ar fi sugerat că vrea să devină conducătorul clanului.

„Se pare că Filip vrea să fie liderul ţiganilor aici în sat. Aceştia nu au căzut de acord şi au început să se certe. Aseară a fost o altercaţie, însă au intervenit poliţiştii. După ce aceştia au plecat, astăzi a început un scandal mare. Filip a chemat în ajutor zeci de rromi din localitatea Floreşti”, a declarat sursa citată.

Citeşte şi Şapte ţigani sunt urmăriţi penal după scandalul monstru dintre clanuri

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite