Record de filme la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 240 de filme din 47 de ţări vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania ( TIFF), care are loc în perioada 28 mai - 6 iunie, la Cluj-Napoca, la eveniment fiind invitaţi şi peste 400 de profesionişti din domeniul cinematografic.

TIFF va parodia în acest an „Războiul Stelelor”

Tudor Giurgiu, directorul TIFF, a declarat că la cea de-a noua ediţie a celui mai important eveniment cinematografic din Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Film Transilvania, organizatorii îşi propun să surprindă şi să încânte publicul clujean, oferindu-i cea mai bogată selecţie de filme, cele mai spectaculoase evenimente şi un număr impresionant de invitaţi de marcă.

Giurgiu a spus că TIFF 2010 va bate record după record. „Cinefilii se vor putea bucura de 240 de filme (203 lungmetraje şi 37 scurtmetraje), provenite din 47 de ţări, precum Germania, Franţa, SUA, Portugalia, Ungaria, Bulgaria, Irlanda, Olanda, Polonia, Belgia, Thailanda, Serbia, Coreea de Sud, Taiwan, Japonia, Rusia, Cehia, Austria, Albania, Islanda, Slovenia, Africa de Sud, Iran, Argentina, Mexic, Tunisia, Malaezia, Uruguay, Grecia, Filipine, Hong Kong, Indonezia, Elveţia, Turcia”, a spus acesta.

Spectatorii vor putea urmări proiecţiile TIFF 2010 în locaţiile deja cunoscute: cinematografele Republica, Arta, Victoria şi Cinema City, la Echinox (curtea Universităţii Babeş-Bolyai), Taverna sau Auditorium UBB.

Acestora li se adaugă un nou şi spectaculos spaţiu open air, în Piaţa Unirii, Ursus Open Air, precum şi cel mai recent spaţiu expoziţional din Cluj, Fabrica de Pensule.

Proiecţiile în regim drive-in din parcarea Iulius Mall vor fi reluate şi în acest an, în perioada 28-30 mai.

Giurgiu a adăugat că TIFF va aduce la Cluj peste 400 de invitaţi, profesionişti din domeniul cinematografic, din ţară şi din străinătate.

Printre aceştia, se numără o serie de invitaţi speciali, precum preşedintele Academiei Europene de Film, regizorul Wim Wenders, actriţa olandeză Johanna ter Steege (câştigătoarea Premiului Academiei Europene de Film pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar în 1988, interpretă în două din filmele Competiţiei TIFF 2010: Ultima conversaţie / Last Conversation şi Cei mai frumoşi ani / Bel Age), regizorul Samuel Maoz ( regizorul filmului "Lebanon", câştigător a trei premii la Festivalul de la Veneţia, printre care şi Leul de Aur), actorul Victor Rebengiuc (protagonistul filmului "Medalia de Onoare") sau actriţa Anamaria Marinca (protagonista filmului olandez "The Aviatrix of Kazbek", prezentat în premieră absolută în România la TIFF 2010).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite