VEZI SPOTUL TIFF - Florin Piersic se luptă cu fiul său la Festivalul Internațional de Film Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula promoţională a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania parodiază celebrul film „Războiul Stelelor“. Spotul video oficial al festivalului îi are în prim-plan pe Florin Piersic şi Florin Piersic Jr., cel dintâi fiind costumat în Darth Vader.

„Vino alături de mine. Împreună putem cuceri publicul, îl îndeamnă Florin Piersic, cu celebra mască neagră pe faţă, pe fiul său, la intrarea în cinema Republica, unde a fost filmat spotul oficial al TIFF 2010. „Nu mai insista atâta, ţi-am mai zis de atâtea ori“, îi dă replica fiul său.

„Sunt tatăl tău“, răspunde Florin Piersic, auzindu-se imediat îndelung vocea tânărului: „Nuuu!”. „Ba da!!!“, răspunde tatăl său. După câteva secunde, suspansul se încheie: „Mi-am uitat telefonul în maşină, hai că vin imediat“, îi răspunde fiul său, în timp ce părăseşte cinematograful. Dându-şi masca jos, Florin Piersic oftează. „Îmi bat gura degeaba“, spune acesta cu celebrul său accent de clujean.

Afişul TIFF 2010

image

Acţiunea se petrece în cinematograful Republica, care după încheierea TIFF va purta numele „Cinema Florin Piersic”.

Filmuleţul a fost realizat în weekend şi parodiază lupta dintre Darth Vader şi fiul său, Luke Skywalker, din celebrul film „Războiul Stelelor“. „Celor doi Florin nu li s-a părut o idee prea trăsnită şi au acceptat. Noi ne-am gândit că Florin Piersic va da foarte bine în faţa publicului, mai ales că anul trecut abia am reuşit să îl dăm jos de pe scenă“, a spus în glumă Tudor Giurgiu, preşedintele onorific al festivalului. Spotul a fost regizat de Radu Muntean.

Spotul oficial TIFF (HD):

De asemenea, afişul oficial al festivalului din acest an înfăţişează arhi-cunoscutele săbii din Războiul Stelelor, cea roşie şi cea albastră, încrucişate de către Florin Piersic şi fiul său, Florin Piersic Jr.

8 lei biletul de intrare

Deschiderea oficială a ediţiei din acest an a TIFF va avea loc, în premieră, în Piaţa Unirii, în 28 mai. Organizatorii au anunţat preţul biletelor din acest an, care vor fi puse în vânzare luni, 24 mai, la cinematografele Republica, Arta, Victoria şi Cinema City. Un bilet pentru un film va costa 8 lei, dacă e cumpărat cu o zi înainte, iar în ziua proiecţiei preţul acestuia va fi de 10 lei.

Preţul biletelor pentru proiecţiile din Piaţa Unirii şi Fabrica de Pensule va fi de 5 lei. Pentru festivitatea de deschidere a festivalului, un bilet de acces va costa 15 lei, iar pentru cea de închidere, care va avea loc la Teatrul Naţional, va costa 25 de lei.

Wim Wenders, invitatul special din acest an

Invitatul special al celei de-a noua ediţii a TIFF este regizorul, scenaristul şi producătorul german Wim Wenders, una din cele mai influente figuri ale cinematografiei europene a ultimelor decenii. Acesta are la activ peste 45 de distincţii la festivaluri de film prestigioase. Printre acestea se numără Palm d'Or, în 1984, Leul de Aur în 1982 sau Premiul BAFTA, în 1984. Din impresionanta filmografie a lui Wim Wenders, care cuprinde peste 50 de titluri, clujenii vor putea urmări la TIFF Don't Kome Knocking, Until the end of the world şi Nick's Film.

Urmăreşte mai jos o prezentare video a filmelor din competiţia din acest an

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite