PREMIERĂ Doi nevăzători din Cluj reprezintă România la Jocurile Paralimpice de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frații Naomi și Samuel Ciorap din Cluj
Frații Naomi și Samuel Ciorap din Cluj

Doi copii clujeni nevăzători, fraţii Naomi şi Samuel Ciorap, fac parte din prima echipă românească de înot de la Jocurile Paralimpice de la Londra, desfăşurată în perioada 29 august-9 septembrie.

Frații Naomi și Samuel Ciorap, nevăzători, sunt primii români care vor reprezenta țara în competiţia paralimpică de înot. Aceştia provin dintr-o familie cu șapte copii şi au muncit mult pentru a obține rezultate bune şi pentru a se califica la Jocurile Paralimpice, unde se vor înfrunta cu cei mai buni 600 de sportivi din lume.

Fraţii Ciorap, născuţi pentru a fi înotători

Naomi Ciorap s-a calificat pentru competiția paralimpică în 2011, ca urmare a rezultatelor obținute la Campionatul European de Înot (IPC): locul 4 la 200 m individual mixt, locul 5 la 100 m bras și locul 5 la 50 m liber. Fratele ei, Samuel, s-a calificat în urma rezultatelor obținute la competiția de 50 m liber a aceluiași campionat, unde s-a clasat și pe locul 6 la 100 m bras.

image

În acest an, în clasamentul european, Naomi se află pe locul 5 la individual mixt și pe 6 la 50 m şi 100 m liber, precum şi la 100 m bras. Samuel a obținut locul 4 la 100 m spate. În topul mondial, Samuel ocupă locul 7 la 100 m bras și locul 9 la 100 m spate, în timp ce la 200 m mixt individual este clasat pe locul 15.

În România, sunt peste 80.000 de persoane cu deficiențe de vedere, conform Asociației Nevăzătorilor din România.

Echipa românească paralimpică de înot e susţinută de  Olympus Dairy Industry, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa românească de lactate. Compania a lansat campania națională "Hai România! Împreună putem invinge!". Pentru fiecare sticlă de lapte Oly vândută, firma va dona câte 10 bani echipei paralimpice de înot.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite