O mătuşă a premierului Boc a murit într-un accident. Şoferul care a dat peste ea „a băut nişte pălincă” (UPDATE 6)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei au fost lovite, ieri după-amiază, de autoturismul unui şofer care s-a urcat beat la volan. Ele sunt tocmai mătuşile premierului Emil Boc. Una dintre victime, în vârstă de 74 de ani, a murit în drum spre spital.

Citeşte şi Premierul Emil Boc primeşte slănină la pachet de la părinţi

Femeile mergeau pe partea stângă a drumului şi potrivit martorilor, şoferul ar fi fost băut şi le-a acroşat pe cele două femei, una dintre ele fiind luată pe capota autoturismului. Femeia care a supravieţuit a fost dusă la spitalul din Huedin, iar pentru că nu a suferit răni grave, aceasta a fost externată aseară.

Incidentul s-a petrecut pe raza localităţii Scrind, după ce femeile au plecat de la sora lor din localitatea Răchiţele, mama premierului. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, Gina Pop.

După ce şoferul, în vârstă de 39 de ani, a fugit de la locul accidentului, deoarece s-a speriat, poliţiştii l-au prins câteva ore mai târziu în localitatea Răchiţele, la domiciliul său. S-a constatat că bărbatul venea de la Huedin şi avea o alcoolemie de 0,75 în aerul expirat.

Şoferul, Viorel Mihuţ, în vârstă de 39 de ani, din localitatea Răchjţele, se află în arestul IPJ Cluj şi va fi propus astăzi, la Huedin, pentru arestare preventivă.

UPDATE 10.00: Femeia care a decedat, una din mătuşile premierului, se numeşte Floare Abrudan şi avea vârsta de 74 de ani. Potrivit unor cunoscuţi ai şoferului Viorel Mihuţ, care le-a acroşat pe cele două aseară, bărbatul este implicat într-o afacere care are ca domeniu de activitate exploatarea lemnului.

UPDATE: 11.30: Unul dintre verii şoferului, care se numeşte tot Viorel Mihuţ, ne-a povestit că încidentul a avut loc în jurul orei 15.00. „Venea acasă de la Mărgău. Ştiu că era băut, a băut acolo nişte pălincă sau ceva. Păcat că s-a întâmplat asta”, ne-a spus acesta. Potrivit vărului său, Viorel Mihuţ are propria sa firmă, care se ocupă de exploatarea lemnului în zonă.

UPDATE 12.00: Cealaltă mătuşă a premierului Emil Boc, Suzana Coza, în vârstă de 59 de ani, a primit asistenţă medicală ieri după-amiază, fiind transportată cu ambulanţa, la ora 16.25, la spitalul din Huedin. Fiind doar în stare de şoc, ea a fost sedată în ambulanţă, iar la spital şi-a revenit, fiind externată la ora 17.00.

Fiul victimei (centru) nu a dorit să vorbească despre incident

image

UPDATE 12.30: Victima, Abrudan Floare, a avut mai multe leziuni şi a decedat cel mai probabil instantaneu. Trupul victimei a fost transportat la spital cu o maşină particulară, iar în jurul orei 17.00 a fost dusă la morgă, unde astăzi, de la ora 10.00, a fost supusă autopsiei. Fiul victimei, din Alba Iulia, a venit la morgă la ora 11.00, pentru ridicarea corpului mamei sale.

Şeful IML Cluj, Marius Vartic, s-a deplasat personal la morga Spitalului din Huedin, pentru expertiza medico-legală a victimei

Spital Huedin

UPDATE 14.00: Viorel Mihuţ este audiat în acest moment la Parchet, în prezenţa unui avocat, unde se aşteaptă şi rezultatele analizelor de sânge. Urmează ca procurorii să decidă dacă bărbatul va fi prezentat cu propunerea de arest preventiv, ordonanţa de reţinere a şoferului fiind remisă aseară, pentru 24 de ore.

UPDATE 17.00: Bărbatul a fost reţinut pentru 29 de zile, el fiind acuzat pentru comiterea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, conducere pe drumurile publice de către o persoană care are o alcoolemie peste limita legală” şi „părăsirea locului producerii accidentului”. Şoferul a fost introdus în arest IPJ Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite