Premierul Emil Boc primeşte slănină la pachet de la părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana şi Ioan Boc îi trimit premierului bucăţi chiar şi la Bucureşti
Ana şi Ioan Boc îi trimit premierului bucăţi chiar şi la Bucureşti

Actualul prim-ministru al României a vorbit, într-o emisiune la radio Antena Satelor, despre coasă, dar şi despre animalele crescute în gospodăria părinţilor săi. Boc a spus că şi acum mama sa îi mai trimite slănină şi lapte.

Premierul susţine că în Europa agricultura se face pe suprafeţe foarte mari, extinse, ale fermierilor, bine mecanizate. „La noi lucrul acesta nu se întâmplă, pentru că s-a fărâmiţat proprietatea după 1989 - şi e firesc ca fiecare să-şi primească pământul pentru că l-a muncit, îl are de la părinţii lui, de la bunicii lui din moşi-strămoşi. E bine să se facă această legătură cu pământul a omului, dar în acelaşi timp trebuie să se înţeleagă faptul că numai pe suprafeţe mai mari şi mai bine organizate se poate face agricultură performantă. Una este agricultura pe care o avem noi la noi la sat, unde nu a fost niciodată CAP”, a spus Boc ieri, în cadrul unei emisiuni difuzate de Antena Satelor.

„La mine, la Răchiţele, nu a fost niciodată CAP, pentru că nu se puteau coagula proprietăţile, fiind foarte mult deal. Acolo trebuie să găseşti formule să-i sprijini pe oameni să crească animalele, să primească resursele financiare aferente pe litru de lapte pe care îl vinde, pe viţelul pe care îl poate trimite la contract, pe vaca pe care poate să o vândă, pe porcul pe care poate vinde.

Altfel, cum fac şi părinţii mei - sunt pensionari, tatăl meu are 86 de ani, mama mea are 77 - acum au şi vacă, şi viţel, şi purcel, şi găină şi tot ce înseamnă pe lângă casă pentru că asta sunt obişnuiţi la ţară şi nu pot trăi dacă nu au o asemenea îndeletnicire. Deci ei se descurcă pentru ce înseamnă viaţa de zi cu zi şi nici acum nu acceptă să fie sprijiniţi de copii. Suntem cinci copii care oricând i-ar putea ajuta, dar ei sunt obişnuiţi cu munca şi acum... Mama mea îmi trimite slănină, lapte, brânză telemea”, a spus premierul.

Boc a vorbit şi despre coasă, spunând că această îndeletnicire nu e uşoară. „O zi de coasă e o zi de muncă adevărată şi mai departe trebuie uscat fânul, trebuie adus acasă, după aceea de dus în pod sau făcut căpiţă”, a conchis acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite