O deziluzie în dragoste şi filmul Avatar au făcut-o să se sinucidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O studentă de la Facultatea de Medicină Veterinară a Universităţii de Ştiinţe Agricole a fost descoperită, miercuri seara, decedată, în garsoniera în care locuia lângă Centrul comercial Polus. Alexandra Petrică de 24 de ani îşi legase o coardă în jurul gâtului, pe care o fixase de caloriferul înalt din bucătărie.

Citiţi şi: Buzău: S-a spânzurat pentru că nu îl lăsa sufletul să îşi concedieze oamenii

Trupul neînsufleţit al tinerei a fost transportat în cursul zilei de astăzi spre Constanţa, în locul de rezindenţă al familiei, unde va fi înmormântat sâmbătă.


Potrivit rudelor, tânăra suferise în urmă cu patru luni o deziluzie din dragoste, din care încă nu-şi revenise complet. „Era o fire mai sensibilă, care s-ar putea să fi fost influenţată şi de vizionarea filmului Avatar“, ne-a spus mama fetei, Maria Petrică. Ea ne-a mai relatat că fata solicitase părinţilor de Crăciun, când şi-a făcut vacanţa acasă, să vizioneze împreună filmul Avatar. „Îl mai văzuse o dată la Cluj, dar a dorit să-l revadă”, ne-a spus Petrică. Apoi, citind în presă că filmul „Avatar“ ar fi provocat depresii tinerilor, mama fetei a tras concluzia că pelicula ar fi influenţat-o pe Alexandra. 


A avut o presimţire


Petrică ne-a mai spus că e îngrijorată de faptul că Alexandra nu-i mai răspunsese la telefoane, încă de duminică. Miercuri femeia s-a pus pe tren ca să vină spre Cluj să vadă ce s-a întâmplat. „Aveam o presimţire că ceva nu e în regulă şi m-am pus pe tren să văd ce se întâmplă“, spune femeia. Era în tren când un alt apropiat de-al fetei a descoperit trupul acesteia, la solicitarea telefonică a mamei, atârnând inert de caloriferul din bucătăria garsonierei în care locuia.


Alexandra terminase Liceul de Arte Plastice din Constanţa, îi plăcea pictura, fostul său prieten, de care s-a despărţit de curând, este pictor şi el şi era deosebit de sensibilă faţă de animale. „Era şi motivul pentru care făcea această facultate, unde dorea să continue cercetarea pentru salvarea animalelor”, mai spune mama decedatei.


Psihologii nu cred în puterea distructivă a peliculei


Psihologul clujean Lucia Alb nu a văzut filmul, dar nu a auzit să aibe un efect malefic asupra spectatorilor, mai ales că e ficţiune. „Poate un film de Almodovar să creeze astfel de tendinţe suicidale. Elevii şi studenţii care l-au văzut s-au arătat încântaţi de efectele speciale. Mi-au spus că e un film interesant”, a spus Alb. Psihologul nu exclude ca tânăra să fi avut şi alte probleme: „Avea probabil o mai mare sensibilitate. Doar aşa putea să fie afectată şi de film. Pelicula te influenţează când eşti excesiv de sensibil”.

Legat de modul în care s-a sinucis fata, s-a spânzurat de calorifer, Alb spune că cei care se spânzură în acest mod ştiu că nu există cale de întoarcere, deci sunt foarte siguri pe ceea ce vor să facă.  „Înclin să cred că un astfel de film nu putea să provoace o aşa de puternică determinare”, a conschis psihologul. Pe de altă parte, Alb consideră că distanţa de la despărţirea tinerei de prieten este foarte mare. “Dacă era provocată de despărţire, sinuciderea s-ar fi consumat mai demult”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite