Mărturisirea şocantă a unei clujence care a trecut prin coşmarul exploziei de la Sighet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două explozii au avut loc din cauza unei fisuri la o conductă de gaz
Cele două explozii au avut loc din cauza unei fisuri la o conductă de gaz

În minutele dinaintea morţii se spune că îţi vezi viaţa derulându-se înaintea ochilor. Acest lucru i s-a întâmplat Liviei Rusu, o tânără din Cluj, care se afla în clubul din Sighetu Marmaţiei în noaptea exploziei.

„La câteva clipe după explozie, mi-am văzut toată viaţa derulându-se prin faţa ochilor. Nu puteam să-mi închipui cum am scăpat. Chiar atunci trebuia să merg la bar, însă prietena mea mi-a spus să mai stau câteva minute. Dacă mergeam atunci la bar, mă lovea şi pe mine suflul exploziei", povesteşte Livia, căreia nici acum parcă nu-i vine să creadă ce i s-a întâmplat. Clujeanca, absolventă a Faculăţii de Ştiinţe Administrative, era în vizită la o prietenă în Sighetu Marmaţiei.

„Nu miroasea a gaz"

Împreună cu un grup de tineri, a ajuns în clubul  Euphobia pe la miezul nopţii. „Am observat că în local era foarte multă lume, dar parcă ceva nu era în regulă. Lumea nu se distra, nu dansa. Parcă aveam o presimţire că ceva rău se va întâmpla. Cu toate acestea, în aer nu s-a simţit miros de gaz, totul era OK din acest punct de vedere", povesteşte tânăra.

Citeşte şi: Explozie de incompetenţă la Sighet


Livia a auzit la un moment dat o explozie puternică: „Apoi, am simţit unda de şoc. Noi eram în mijlocul clubului şi am fost protejaţi. Luminile s-au stins. Era întruneric, ca într-o pivniţă, şi mult fum. Era cald, te pişcau ochii şi nu puteai să respiri. Era haos. S-a oprit şi muzica. Dacă nu striga cineva «nu vă panicaţi», se călca lumea în picioare". Din momentul exploziei, până când a ieşit afară din club au trecut câteva minute.

„Hainele fetelor s-au topit"

„Cele şase fete aşteptau să intre în toaletă. Norocul lor a fost că un băiat le-a cerut foc şi nu au apucat să intre. Atunci s-a produs explozia. S-a întâmplat la intrarea în toaleta fetelor. Explozia le-a împis în toaleta băieţilor. Dacă fetele ar fi fost în toaletă în momentul exploziei, ele ar fi murit", arată Livia. Fetele au rămas conştiente şi au reuşit să se stropească cu apă.

„Hainele s-au topit pe ele. Fetele au rămas în lenjerie. Am încercat să o ajut pe una dintre ele. Am pus mâna pe ea şi mi-au rămas bucăţi din pielea ei pe mâini", continuă Livia. Ea îşi aminteşte că din baie se auzeau strigătele disperate ale fetelor: „Ajutor! Mor!!". Un băiat a rămas cu părul prietenei sale în mână. „Când am ieşit afară - una dintre fete era întinsă pe zăpadă şi vărsa. Striga: «Vai, nu mai am păr! Vai, faţa mea!»".

După ce şi-a mai venit în fire, Livia a mai putut doar să spună un „Tatăl nostru" şi să mulţumească lui Dumnezeu că trăieşte. De atunci nu a reuşit să doarmă. „Îmi amintesc tot timpul imagini. Mă văd pe mine fără piele pe faţă. O văd pe fata care zăcea în zăpadă. Îmi aduc aminte de una dintre fete care a rămas fără piele pe piept. Îi puteam vedea carnea", povesteşte clujeanca. 

21 de persoane au fost rănite în cele două explozii care au avut lo la Sighetu Marmaţiei

Specialişti de la Târgu-Mureş vor ajunge la Sighet pentru anchetă

Regulă elementară încălcată la Sighetu Marmaţiei: nu au fost oprite energie electrică şi alimentarea cu gaze

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite