UPDATE Alpinista dispărută în Făgăraş a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinista Anda Goleanu s-a aventurat în parcurgerea munţilor Făgăraş din  judeţul Argeş până în Sibiu, în cursul zilei de vineri, iar de atunci nu a mai văzut-o nimeni

CITEŞTE ŞI:

Găsită moartă în munte. Alpinista a căzut de la 70 de metri înălţime (UPDATE)

Lucrătorii Serviciului Salvamont din judeţele Sibiu şi Argeş o caută începând de azi dimineaţă pe clujeanca Anda Goleanu, o alpinistă cu experienţă care a încercat să traverseze o zonă de creastă din munţii Făgăraş. În acest moment, salvamontiştii se îndreaptă în zona în care s-ar putea afla alpinista, însă, potrivit lui Ioan Sănduloiu, şeful Serviciului Salvamont Argeş, căutările ar putea dura chiar două zile.

“Este o zonă foarte periculoasă, şi, mai mult, există un pericol foarte mare de producerea unei avalanşe. Alpinista a plecat de vineri, iar noi am fost anunţaţi azi dimineaţă”, a declarat reprezentantul Salvamont Argeş. Sănduloiu apreciază că pericolul de avalanşă este unul de gradul 4, penultima treaptă a gradelor de risc.

Ioan Sănduloiu a mai precizat că Marius Simedean, prietenul alpinistei originare din Cluj, a spus că a decis să alerteze salvamontiştii abia astăzi, deoarece iniţial credea că totul e în regulă. “În această zonă nu există semnal la telefonul mobil”, a arătat şeful Salvamont.
Pentru a urgenta găsirea alpinistei, salvamontiştii iau în calcul şi varianta solicitării unui elicopter aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

UPDATE: Potrivit operatorului de serviciu al Salvamont, alpinista în vârstă de 41 de ani a fost găsită de echipajul de salvamontişti argeşeni. Femeia a fost găsită decedată în zona Lacului Buda, la câteva ore de mers de vârful Vidraru, locul de unde a plecat clujeanca. Potrivit salvamontiştilor, cel mai probabil tânăra a alunecat de pe creasta pe care se deplasa şi a căzut în valea dintre vârfurile Buda şi Arpaşu Mare. Lacul Buda se află la o altitudine de aproximativ 2.300 de metri.

(Vom reveni)

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite