Moldovenii din Cluj au ieşit la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Aproximativ 90 de cetăţeni ai Republicii Moldova au votat, duminică, până la ora 9.00, la secţia de votare nr. 353 deschisă la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, pentru alegerea membrilor Parlamentului de la Chişinău, în cadrul alegerilor anticipate.

Parlamentarii moldoveni, aleşi în campusul studenţesc din Braşov

Preşedintele secţiei, Larisa Pasenciuc, a declarat pentru Mediafax că s-au prezentat la urne un număr de 90 persoane, prima votând chiar la ora 7.00, la deschiderea urnelor. Alte două autocare din Sibiu în care se aflau cetăţeni ai Moldovei, au ajuns în jurul orei 10.30 în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

„Secţia de votare s-a deschis la ora 7.00 şi atunci a şi fost un cetăţean care a şi votat. După un sfert de oră de la deschiderea secţiei votaseră opt persoane, iar până la ora 9.00 au votat 90 de persoane”, a spus Pasenciuc.
La secţia de votare de la Cluj-Napoca funcţionează un birou compus din 11 persoane, din care patru reprezentanţi ai partidelor, iar restul studenţi moldoveni care învaţă la Cluj.

De asemenea, în secţie sunt prezenţi şi cinci observatori ai alegerilor, acreditaţi de Biroul Electoral Central al Republicii Moldova.
Larisa Pasenciuc a estimat că ar trebui să voteze la Cluj-Napoca între 1.500 şi 1.700 de cetăţeni ai Republicii Moldova din judeţul Cluj şi judeţele limitrofe.

Cetăţenii moldoveni din România pot vota, duminică, la alegerile anticipate în opt secţii de votare din şapte oraşe, în intervalul orar 7.00 - 21.00, pe baza paşaportului, inclusiv expirat sau a livretului de marinar.

Cetăţenii din Republica Moldova au la dispoziţie opt secţii de votare pentru alegerile de duminică, situate în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi şi Constanţa.

Cetăţenii moldoveni sunt chemaţi la urne, duminică, în cadrul unui scrutin legislativ anticipat. Alegerile sunt esenţiale pentru stabilirea viitoarei conduceri a ţării, dat fiind că Parlamentul rezultat în urma alegerilor de duminică va desemna preşedintele.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite