VIDEO Ecaterina Andronescu despre moţiunea pe educaţie depusă azi de PDL: Nu înţeleg de ce îi deranjează pe cei din opoziţie Bacalaureatul profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat azi, 25 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă la Cluj-Napoca, că moţiunea depusă de PDL este un demers democratic şi o şansă de a se explica ce este în sistemul de învăţământ.

„Moţiunea simplă pe educaţie depusă de PDL este un demers democratic, prevăzut de Constituţie, pe care îl privesc cu toată deschiderea. Am considerat întotdeauna că o moţiune este un moment în care Parlamentul se poate apleca asupra unui domeniu de interes major pentru ţară. Voi porni în tratarea acestui subiect de la realitatea sistemului şi voi aduce în discuţie ce am făcut în două luni, de când sunt ministru. Nu cred că nu am ce spune. Este şansa mea de a explica ce se întâmplă în educaţie, voi spune despre lucrurile pe care le-am găsit. E şi şansa celor care participă la dezbateri în Parlament să devină puncte de sprijin în demersurile pe care trebuie să le facem pentru educaţie. Eu cred că societatea de mâine nu poate să fie mai performantă decât este educaţia astăzi", a spus Andronescu, la sediul inspectoratului Şcolar Cluj, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a mai afirmat că nu înţelege de ce opoziţiia este atât de deranjată de introducerea bacalaureatului professional. Ecaterina Andronescu a subliniat faptul că, în momentul când a preluat mandatul de ministru la Educaţie, clasa pregătitoare era la nivel zero, nu exista mobilier şcolar licitat, dar nici materialele didactice.

Bacalaureatul profesional va începe înainte de BAC-ul naţional 2013

„Nu înţeleg de ce îi deranjează pe cei din opoziţie această soluţie a Bacalaureatului profesional. Voi da explicaţiile necesare", a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a participat, marţi, la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, la Congresul Facultăţilor de Teologie Ortodoxă, la invitaţia mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

Clasa pregătitoare va rămâne şi în anul şcolar următor

Grupul parlamentar al PDL a anunţat, marţi, în plenul Camerei, depunerea moţiunii simple pe Educaţie intitulată "Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar". Opoziţia solicită în moţiune renunţarea Bacalaureatului profesional, revenirea clasei zero la grădiniţă şi demisia prim-ministrului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite