VIDEO Clasa pregătitoare va rămâne şi în anul şcolar următor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la Cluj-Napoca că nu se va schimba nimic în privinţa clasei pregătitoare şi că ea va exista şi în toamna lui 2013. Însă speră să fie reparate deficienţele cu care s-a început acum clasa zero.

Ministrul Educaţiei a declarat la Cluj-Napoca că va exista clasa pregătitoare şi în toamna anului 2013. Acesta a afirmat că  e firesc ca viitorii elevi să treacă printr-o formă de pregătire până să ajungă la şcoală. Însă felul în care a fost pregătită clasa zero a fost una deficitară.

Citeşte ce părere are ministrul Educaţiei despre moţiunea PDL

Bacalaureatul profesional va începe înainte de BAC-ul naţional 2013

„Laboratoare pentru diferite specialităţi, cancelarii, săli festive, toate au fost transformate în săli d ecurs pentru cei din clasa pregătitoare. Nu mi se pare normal să-i privăm pe elevii d egimnaziu de laboratoare la acele discpline experimentale. Acestea trebuie corectate din anul şcolar următor. Acum nu mai aveam ce să facem, de aceea am transformat laboratoarele şi sălile festive în săli de curs. Mulţi părinţi şi-au schimbat domiciului ca să-şi înscrie copii în clasa zero, unii au declarat că sunt etnici germani să-şi înscrie copii la linie germană", spuen ministrul Andronescu.

Acesta a mai zis că la jumătatea acestui an şcolar se va face o analiză a modului în care se vor desfăşura cursurile la clasa zero.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite