UPDATE Radu Moisin a fost ales primar interimar al Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Moisin, noul primar interimar al municipiului Cluj-Napoca.
Radu Moisin, noul primar interimar al municipiului Cluj-Napoca.

Radu Moisin (PDL) a fost ales primar interimar al Clujului, după arestarea primarului Sorin Apostu. Acesta a obținut 15  voturi din 21 posibile. Consilierii locali USL nu s-au prezentat la ședință.

CITEŞTE ŞI Cine este Radu Moisin

UPDATE ORA 14.19

Priorităţile pe termen foarte scurt ale primarului interimar Radu Moisin includ semnarea autorizaţiilor de construire, dar şi supravegherea lucrărilor la parkinguri, cazino sau locuinţe sociale. „Vineri voi semna autorizaţiile  în prezenţa colegilor de la urbanism”, a spus Moisin.

UPDATE ORA 13.30

„Vă mulțumesc pentru prezență și îi doresc celui ce va avea sarcina de a asigura interimatul, sper pentru o perioadă cât mai scurtă, să aibă satisfacția datoriei împlinite. E un moment dificil, dar sunt convins că îl vom trece cu bine”, a spus prefectul de Cluj, Florin Stamatian
.

„Aș fi preferat să nu-l felicit pe Radu. Eu îi doresc mult succes chiar dacă nu are certitudinea cât va dura acest mandat. Cred că nu ne vom plictisi nici în viitor”, i-a spus Laszlo Attila noului primar interimar.

CITEŞTE ŞI Radu Moisin, cel mai tânăr primar al Clujului


UPDATE ORA 13.21

Radu Moisin a fost ales primar interimar cu 15 voturi, în timp ce Laszlo Attila a obținut doar 5 voturi și un vot a fost nul. Moisin a depus jurământul.

UPDATE ORA 13.15

„Vă mulțumesc pentru prezență și îi doresc celui ce va avea sarcina de a asigura interimatul, sper pentru o perioadă cât mai scurtă, să aibă satisfacția datoriei împlinite. E un moment dificil, dar sunt convins că îl vom trece cu bine”, Florin Stamatian

UPDATE ORA 13.12

Toți consilierii locali prezenți au votat. Acum se numără voturile.

CITEŞTE ŞI Viceprimarul Radu Moisin a împrumutat de la prieteni şapte maşini într-un an

UPDATE ORA 13.08

A început votul secret. Consilierii sunt chemați la vot în ordine alfabetică în cele două cabine de vot amplasare în Sala de Sticlă a Primăriei.

UPDATE ORA 13.00

Consilierii locali USL nu sunt prezenți la ședința de îndată în care se alege primarul interimar. La ședință participă prefectul Florin Stamatian și președintele PDL Cluj, Daniel Buda.

Consilierii locali vor alege, prin vot secret, noul primar al Clujului, după ce Sorin Apostu a fost arestat pentru mită în formă continuată. Candidaţii sunt cei doi viceprimari, Radu Moisin (PDL) şi Laszlo Attila (UDMR). În cazul excepţional în care niciun viceprimar nu va întruni numărul necesar de voturi, vor fi desemnaţi alţi candidaţi.

PDL îl susţine pe Radu Moisin

Conducerea PDL Cluj-Napoca a decis, săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, susţinerea viceprimarului Radu Moisin pentru funcţia de primar interimar. Anterior, preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, declara că reprezentanţii Uniunii vor avea discuţii cu celelalte grupuri ale partidelor din Consiliul Local, cărora li se va propune susţinerea lui Laszlo Attila ca primar interimar. Potrivit acestuia, Laszlo Attila ar putea fi ales de consilierii locali ca primar interimar deoarece "are o mare experienţă în administraţia publică".

PDL are majoritatea în Consliul Local


PDL are în Consiliul Local Cluj-Napoca 16 consilieri, UDMR are cinci, iar PNL şi PSD câte trei. Potrivit Legii nr. 215/ 2001 a administraţiei publice, pentru alegerea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari - Laszlo Attila (UDMR) şi Radu Moisin (PDL) - este nevoie de o majoritate simplă a consilierilor, adică 14 voturi din 27 de aleşi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite