Lovitură de teatru în procesul ucigaşului cu Porsche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Gabriel Hilote
Omul de afaceri Gabriel Hilote

În dosarul în care omul de afaceri clujean Gabriel Hilote, care anul trecut a omorât trei persoane într-un accident rutier, a apărut, ieri, un element care ar putea schimba cursul procesului.

Este vorba despre o nouă experiză, în care se arată că în urma recalculării, alcoolemia lui Hilote a ajuns la o valoare de 0,65-0,75 la mie, faţă de 1 la mie, cât era anterior.

Şeful Catedrei de Ştiinţe Penale din cadrul Facultăţii de Drept de la Universitatea Babeş-Bolyai, Sergiu Bogdan, a susţinut că în urma scăderii alcoolemiei sub limita de 0,8 la mie, pe lângă eliberarea din arest, se poate solicita schimbarea încadrării juridice.

Astfel, Hilote ar scăpa de pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 15 ani, cât este prevăzut pentru uciderea din culpă în condiţiile unei alcoolemii mai mari de 0,8 la mie. Clujeanul ar putea primi între 2 şi 7 ani pentru ucidere din culpă, la care se pot adăuga  3 ani, pentru că a fugit de la locul faptei. Avocatul reclamanţilor a susţinut că nu a decis încă dacă va cere o contraexpertiză.

Citeşte aici detalii despre cazul ucigaşului cu Porsche

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite