VOCEA ARDEALULUI: La ce să mai stea medicii în ţară?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tare trebuie să se fi enervat chirurgul clujean Mircea Bârsan pe ocupantul reşedinţei de la Cotroceni dacă şi-a rupt din timpul său ca să îl taxeze pentru gafa imensă de la Palatul Parlamentului.

Traian Băsescu a descoperit, graţie unor consilieri prezidenţiali care i-au întocmit un raport cu inadvertenţe, că sistemul sanitar este la pământ, că statisticile ne plasează pe locuri codaşe între ţările occidentale la diverşi indicatori de sănătate şi i-a făcut pe medici incompetenţi. Apoi a plecat. Iar mai apoi şi-a cerut public scuze.

CE LE-A TRANSMIS PREŞEDINTELE MEDICILOR

Nu ştiu dacă toţi medicii care s-au simţit jigniţi sunt dedicaţi, oneşti, buni profesionişti şi nu iau şpagă, dar ştiu despre profesorul Bârsan că a trăit mai mult la clinica de boli cardiovasculare din Institutul Inimii decât acasă. Că şi-a amenajat la locul de muncă un fel de garsonieră, ca să fie mereu aproape de pacienţii ale căror vieţi depindeau de intervenţia sa. Că a spus de mai multe ori public că sistemul sanitar e corupt, că se fac achiziţii la minister în funcţie de comisoane şi nu de necesităţile spitalelor sau de  nevoile pacienţilor.

CE A RĂSPUNS ŞEFUL MEDICILOR DIN CLUJ

La ce să mai rămână medicii în ţară când în spitale lipsesc banalele faşe sterile şi se căciulesc la pacienţi să şi le cumpere de la farmacia de vizavi? Când un medic de la Nefrologie îşi începe ziua de muncă dând telefoane pe la colegii din alte clinici să îi împrumute câteva fiole de Heparină că are programaţi pacienţi la dializă. Când, după nopţi de gardă, un rezident se duce acasă la soţie şi copil cu un salariu de 1.000 de lei. Stimabililor, însănătoşiţi înainte sistemul şi abia apoi vedeţi dacă medicii sunt bolnavi!

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite