Şeful medicilor către preşedintele Băsescu: „Vă mulţumesc că mi-aţi atras atenţia că am fost un prost exercitând profesia de medic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Bârsan
Mircea Bârsan

Mircea Bârsan, preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, i-a trimis, astăzi, o scrisoare deschisă preşedintelui României, Traian Băsescu, după ce şeful statului a afirmat că 40% din diagnosticele medicilor din România sunt greşite.

Vezi aici ce a spus preşedintele României legat de medici

„În calitate de medic în sistemul sanitar românesc din anul 1962 ( rezident, medic specialist, medic primar ), având în curând 65 de ani, vă mulţumesc Dvs. – Preşedintele României – pentru faptul că mi-aţi atras atenţia în timp util, în prag de pensionare, despre faptul că toată viaţa mea am fost un prost, poate chiar un tâmpit, exercitând profesia de medic. Dacă nu ar fi fost făcută public parerea Dvs. despre medicina română, în prostia mea aş fi vrut să continui să tratez pacienţi, să îi diagnostichez greşit şi să operez persoane sănătoase”, a afirmat Bârsan în scrisoare.

„Deşi bătrân, îmi aduc aminte că, încă din vremea Preşedintelui Nicolae Ceauşescu, ori de câte ori ţara se afla la ananghie, se dădea vina pe doctori. În acest sens şi pe această cale vreau să atrag atenţia colegilor mei mai tineri să accepte miile de posturi din Anglia, Franţa, Suedia, Norvegia etc. disponibile pentru medicii români incapabili. De asemenea, îi voi ruga pe colegii mei mai în vârstă să vă transmită şi dânşii gandurile proprii”, a conchis medicul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite