Bătaie cu răngi, cuţite şi chei franceze în faţa Colegiului de Industrie Alimentară din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prietenii spun că Valentin Mocanu a folosit cuţitul doar pentru a se apăra de cei cinci tineri veniţi să-l bată
Prietenii spun că Valentin Mocanu a folosit cuţitul doar pentru a se apăra de cei cinci tineri veniţi să-l bată

Un tânăr de 22 de ani a fost înjunghiat cu un cuţit de un elev al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară (fostul liceu LIA) din cartierul Gheorgheni, într-o încăierare tipic adolescentină produsă în această dimineaţă în faţa porţilor unităţii de învăţământ. Victima venise cu alţi patru prieteni pentru a-i aplica agresorului o corecţie.

UPDATE  ora 15:25 :

Prietenii agresorului Valentin Vali Mocanu (19 ani), elev în clasa a X-a B din cadrul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară susţin că acesta a fost atacat în jurul orei 9 de cinci indivizi care îl aşteptau la intrarea în şcoală. "Au tăbărât pe el cu răngi şi cu chei franceze. L-au spart efectiv. Avea răni la cap, la mână, şchiopăta şi abia l-am luat pe unul dintre bătăuşi de pe el. A dat cu cuţitul ca să se apere, că dacă nu dădea, îl nenoroceau de tot ăia", a declarat unul dintre colegii lui Vali, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Povestea băiatului este susţinută de alţi martori care susţin că Vali nu avea probleme cu nimeni, însă riposta atunci când "îl călcai pe nervi".

Agresorul elevului de la Colegiul de Industrie Alimentară riscă exmatricularea

Unitatea şcolară în faţa căreia s-a derulat evenimentul pare să fie una cu elevi problemă. De altfel, portarul instituţiei, cel care a anunţat azi dimineaţă autorităţile, a povestit că elevii sunt complet indisciplinaţi au comportamente de huligani şi un limbaj de orice stadion din Liga1. "Sar poarta de lângă mine. Se uită, râd şi apoi sar poarta când vor să chiulească. Ce să le fac eu?", a spus portarul unităţii de învăţământ.

În acest moment, poliţiştii efectuează cercetări în privinţa lui Vali pentru port ilegal de armă şi loviri şi alte violenţe, infracţiuni pentru care poate primi ani de închisoare.

ŞTIRE ora 11:58 :

 "Unul dintre cei implicaţi în altercaţie este elev de-al nostru. Imediat după ce a fost agresat în faţa şcolii, a sărit gardul şi a solicitat îngrijiri medicale la cabinetul din incinta liceului. Am anunţat poliţia. Era lovit în zona feţei, lângă ochi. Nu ştim nimic despre agresor. Urmează ca atât noi cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean să desfăşurăm o anchetă în acest caz", a declarat Maria Bena, director al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară "Raluca Ripan".

Directorul medical al Unităţii de Primire a Urgenţelor, Dorin Mureşan, a confirmat că victima a fost înjunghiată în umărul stâng.

Presupusul agresor se află în acest moment la sediul Poliţiei, pentru cercetări.

„A avut loc o altercaţie între mai multe persoane. Una dintre acestea a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor , pentru îngrijiri medicale. Din câte se pare, în altercaţie au fost implicate şi arme albe. O a doua persoană, care se presupune că ar fi agresorul, a fost condusă sediul Poliţiei, pentru cercetări", a declarat Alma Brehariu-Bruja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

Potrivit acesteia, urmează să se desfăşoare o anchetă pentru a stabili cauzele conflictului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite