Împreună şi dincolo de moarte. Văduva pilotului Sorin Popa, Iulia, a fost înmormântată lângă soţul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În câteva săptămâni, şi-ar fi putut strânge în braţe întâiul nepot. În câteva zile ar fi împlinit 45 de ani. Nu a mai apucat să-şi vadă fiul călcând pe urmele tatălui său, după absolvirea Academiei Forţelor Aeriene din Braşov, şi nu îi va putea alina mamei sale bătrâneţile. Astăzi, plutonierul adjutant Iulia Popa a fost condus pe ultimul drum.

Familia, colegii şi prietenii au condus-o astăzi pe ultimul drum pe Iulia Lorena Popa, plutonier adjutant în cadrul Bazei Aeriene 71 din Câmpina Turzii. Femeia şi-a pierdut viaţa în urmă cu două zile, în urma unui tragic accident petrecut pe DN 1, în judeţul Prahova.

Până şi lacrimile celor prezenţi au secat în faţa durerii copiilor şi mamei acestui „om bun şi blând", aşa cum o descriu colegii de serviciu pe Iulia Lorena Popa. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Iuliei Popa a fost adus aseară la Câmpia Turzii şi depus la capela Bazei Aeriene 71. Astăzi, la ora 13.00, a avut loc slujba de înmormântare în curtea Bazei Aeriene 71, după care convoiul funerar s-a îndreptat spre Cimitirul Eroilor din Câmpia Turzii. Iulia Popa a fost înmormântată cu onoruri militare alături de soţul ei şi de prietenul celor doi, pilotul Laurenţiu Chiriţă, căpitan-comandor la aceeaşi bază aeriană care şi-a pierdut viaţa într-un accident aviatic anul trecut, în noiembrie.

Durerea pierderii copilului ei a doborât-o pe mama Iuliei Popa, căreia i s-a făcut rău în timpul slujbei de înmormântare. Cu ajutorul medicilor, bătrâna a reuşit să-şi conducă fiica pe ultimul drum, până la cimitir, într-un scaun cu rotile.

image

Aştepta să-şi strângă în braţe nepotul

Tragediile nu au ocolit familia Popa. În septembrie 2003, capul familiei, căpital-comandorul Sorin Popa, şi-a găsit tragicul sfârşit după ce avionul MiG 21 Lancer pe care-l pilota s-a prăbuşit, fără ca bărbatul să se fi putut catapulta. Opt ani mai târziu, soţia pilotului, Iulia Lorena Popa, şi-a urmat soţul în mormânt.

Iulia Popa şi-a dedicat viaţa celor doi copii, rămaşi prea devreme orfani de un părinte. După pierderea soţului, femeia a urmat Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene din Buzău şi s-a angajat ca plutonier adjutant la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii.

UN AVION MIG S-A PRĂBUŞIT LA CÂMPIA TURZII! Pilotul şi copilotul au murit!

Era mândră de faptul că fiul ei avea să calce pe urmele tatălui său. Băiatul de 22 de ani urmează cursurile Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă" din Braşov. Colegii povestesc că femeia abia aştepta să-şi vadă primul nepot, care va veni pe lume peste o lună. Speranţele Iuliei Popa s-au curmat brusc, cu doar câteva zile înainte de a împlini 45 de ani.

Fiul pilotului erou a desenat accidentul tatălui său

Iulia Popa şi Claudia Chiriţă şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier petrecut joi, pe DN1. Pe cele două femei le lega o prietenie de ani de zile, dar şi tragedia de a-şi fi pierdut soţii, piloţi, în urma unor accidente aviatice.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite