IPS Andrei, înainte de alegerile pentru Mitropolia Clujului: „Dacă voi fi ales, voi continua misiunea începută de IPS Bartolomeu, în special pe linie socială“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planurile de viitor ale actulului arhiepiscop ortodox al Alba Iulie, IPS Andrei, sunt legate de parte social a misiunii sale. El spune că, dacă va fi ales Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, va „continua misinea deosebită pe care a făcut-o IPS Bartolomeu“.

„Trăim într-o lume care are nevoie de spiritualitate. E şi multă lume săracă ce are nevoie de ajutor“, a declarat pentru Adevarul de Seara Cluj-Napoca IPS Andrei Andreicuţ.

Acesta a precizat că de când este arhiepisop de Alba Iulia, pe raza eparhiei sale există 63 de centre sociale, care sunt fie orfelinate, fie centre de zi, azile de bătrâni, centre pentru copii cu dizabilităţi sau centre pentru femei abuzate. IPS Andrei spune că încă nu cunoaşte în detaliu proiectele sociale de la Cluj, dar că are experienţă în gestionarea acestui fel de proiecte.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române va anunţa mâine, la ora 12, numele noului mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, după şedinţa sinodală.

CITEŞTE AICI DECLARAŢIA PS IRINEU BISTRIŢEANUL, ÎNAINTE DE ALEGERI

CITEŞTE BIOGRAFIILE CANDIDAŢILOR AICI

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite