PS Irineu Bistriţeanul, înainte de alegerile pentru Mitropolia Clujului: "Nu voi mai candida, în viitor, la alt tron episcopal din România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“În acest moment, am datoria morală de a candida la postul vacant de Arhiepiscop şi Mitropolit, fiind îndemnat şi susţinut, în acest sens, de către majoritatea clericilor şi credincioşilor Eparhiei şi a intelectualilor clujeni”, a declarat luni Preasfinţitul Episcop Irineu Bistriţeanul în cadrul şedinţei Sinodului Mitropolitan care a fost prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

“Eu sunt episcop la Cluj–Napoca de peste 20 de ani şi cunosc mai bine decât oricare altul realitatea existentă şi necesităţile, pentru o misiune pastorală eficientă în această zonă geografică. De asemenea, doresc să cârmuiesc şi să slujesc cu râvnă şi devotament obştea creştină ortodoxă de aici, încrezându–mă cu smerenie în ajutorul Bunului Dumnezeu şi în călăuzirea Sfântului Duh. În cazul în care nu voi fi ales de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre, eu nu voi mai candida, în viitor, la alt tron episcopal din România. HIC ET NUNC! (Aici şi acum!)”, a afirmat Irineu Bistriţeanul.

Sinodul Mitropolitan al Clujului şi Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei clujene au decis ca singurii candidaţi pentru scaunul lăsat vacant de IPS Bartolomeu să fie arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, şi episcopul Irineu Pop-Bistriţeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Succesorul lui IPS Bartolomeu va fi ales in 18 martie de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care poate, insa, propune  alte două nume pentru aceasta functie.

Înscăunarea noului mitropolit va avea loc şapte zile mai târziu, cu ocazia sărbătorii Bunei-Vestiri.

CITEŞTE AICI DECLARAŢIA IPS ANDREI ÎNAINTE DE ALEGERI

CITEŞTE BIOGRAFIILE CANDIDAŢILOR AICI

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite