INTERCEPTĂRI Boc și fondurile de rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În dosarul disjuns în care omul de afaceri clujean Călin Stoia a fost trimis în judecată pentru trafic de influență este pomenit, într-una din interceptări, numele premierului Emil Boc.

Discuția telefonică în care este menționat numele premierului a fost purtată de Călin Stoia, directorul Brantner România, cu un om de afaceri din Argeș, Ion Bujorel Bold, cel care l-a și denunțat în data de 11 noiembrie.


Interceptare Stoia - Bold

În 11 noiembrie, a fost înregistrat la DNA Cluj denunțul formulat de Ion Bujorel Bold cu privire la comiterea de către acesta a infracțiunii de cumpărare de influență. Bold a susținut, atunci, în fața procurorilor că în cursul lunii august 2011 a apelat la Călin Stoia pentru ca, prin relațiile pe care le are, să intervină în scopul alocării unor sume de bani Primăriei comunei Ionești, județul Vâlcea, de către Guvern, bani care urmau ulterior să fie remiși unei societăți comerciale pentru decontarea unor lucrări executate.

Într-una dintre convorbirile telefonice, Stoia menționează că îl cunoaște personal pe Emil Boc, încă de când era primar. Avocații lui Stoia susțin însă că discuția înregistrată mai mult în disculpă pe clientul lor, deoarece Stoia a spus că „nu s-a bătut pe burtă niciodată cu Boc":

„Călin Stoia: Cam așa funcționează asta. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i... Eu personal mă știu cu Boc de pe vremea când era primar, dar nu ne-am bătut pe burtă niciodată să mă duc la el să-i spun mă, Emile, ajută și tu pe prietenul meu.

Ion Bujorel Bold: Dar normal, e normal, nu, păi nu e. Deci nu e pe ochi frumoși, dar e diferite costuri, știi?"

CITEȘTE ȘI Sorin Apostu şi Călin Stoia îşi petrec Crăciunul în arest

Călin Stoia a fost arestat în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în aceeași zi cu primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu. Omul de afaceri a fost trimis, săptămâna aceasta, în judecată pentru trafic de influență. El este acuzat, în dosarul Apostu, și de dare de mită în formă continuată, spălare de bani și fals în înscrisuri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite