50 de persoane au murit în accidente rutiere, în 2011, la Cluj. Vezi lista zonelor de risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Rutieră a identificat 10 locuri din judeţ în care trebuie să circulaţi cu prudenţă crescută, din cauza riscului mare de producere a accidentelor. Numărul mare de incidente rutiere care au avut ca urmări decese ale victimelor au stat la baza întocmirii acestei hărţi de risc.

„ADS Cluj" prezintă lista celor mai periculoase 10 puncte de pe harta rutieră a judeţului Cluj, identificate în urma analizelor şi a statisticilor întocmite de Poliţia Rutieră Cluj.

Floreşti, comuna riscantă

În judeţul Cluj, după cum era de aşteptat, cele mai multe accidente mortale au avut loc în Cluj-Napoca, municipiul reşedinţă de judeţ fiind de departe oraşul cu cele mai periculoase străzi, cu opt accidente rutiere soldate cu decese de la începutul anului. În afara municipiului, însă, poliţiştii atenţionează că localitatea Floreşti prezintă risc crescut de incidente rutiere grave. Au fost identificate patru astfel de zone pe raza localităţii din imediata apropiere a oraşului de pe Someş.

Zone periculoase din Cluj-Napoca

Zone periculoase din judeţul Cluj

Potrivit autorităţilor, viteza excesivă, depăşirile frecvente şi imprudente, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, dar mai ales neacordarea de prioritate au cauzat cele mai multe incidente rutiere în comuna de la Cluj. Trei incidente rutiere majore în care a decedat cel puţin o persoană au fost înregistrate în Floreşti de la începutul anului.

39 de tragedii în 2011

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj a înregistrat 39 de accidente rutiere în care 50 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul anului şi până în prezent. Pe baza statisticilor din trecut a fost întocmită şi o listă neagră (vezi lista alăturată -n.r.), listă care cuprinde nu mai puţin de 10 locuri cu potenţial ridicat de producere a accidentelor. E vorba fie despre şosele largi, dar circulate intens, astfel că depăşirile rutiere sunt ceva la ordinea zilei, fie curbe periculoase marcate ca atare, dar care sunt desconsiderate de către şoferi, fie intersecţii cu grad scăzut de vizibilitate prin care se circulă fără să se acorde prioritate.

Curba morţii

Chiar dacă clujenii asociază denumirea de „Curbă a morţii" cu una din curbele deosebit de periculoase de pe dealul Feleacului, evenimentele din ultima perioadă au ridicat în topul mortalităţii un alt viraj marcat ca fiind deosebit de periculos. Duminică, 14 august, cinci persoane şi-au pierdut viaţa după ce două autoturisme s-au ciocnt în mare viteză într-o curbă deosebit de periculoasă aflată pe DN1 pe raza localităţii Stejeriş (între Alba Iulia şi Turda - n.r.).  Potrivit autorităţilor, şoferul unui autoturism Renault care se deplasa înspre Turda a pierdut controlul direcţiei la ieşirea din curba deosebit de periculoasă şi a intrat pe contrasens unde s-a izbit de un autoturism Logan, al cărui şofer frânase brusc pentru a evita impactul. Acesta este cel mai grav accident rutier produs în acest an pe drumurile clujene. Unul dintre martorii acelui incident, care a dorit să rămână anonim, a povestit că limitările de viteză impuse în zonă, dar şi marcajele curbei deosebit de periculoase sunt desconsiderate total de către şoferii care ajung pe acolo. „Circulă ca nebunii, depăşesc pe linie continuă", a comentat bărbatul.

În 2007, la Negreni, pe DN1-E60, alte cinci persoane au decedat, după ce un autocamion a izbit în plin un cortegiu funerar care se deplasa pe marginea drumului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite