EXCLUSIV Firma ACI a contestat la Tribunalul Cluj decizia primăriei de a organiza o nouă licitaţie la Sala Polivalentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum ar trebui sa arate Sala Polivalenta
Cum ar trebui sa arate Sala Polivalenta

Consorţiul ACI Cluj a contestat la Tribunalul Cluj decizia Primăriei Cluj-Napoca de a organiza o nouă licitaţie în ceea ce priveşte continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă. Primarul Emil Boc anunţase pe 29 august că primăria va organiza o nouă licitaţie pentru Sala Polivalentă, în condiţiile în care construcţia este aproape finalizată.

„Primăria Cluj-Napoca va organiza o nouă licitaţie pentru Sala Polivalentă", a declarat, astăzi, primarul Emil Boc. Aceasta în condiţiile în care sala este finalizată în proporţie de 65% şi primăria a plătit deja 37,7 milioane de lei până acum firmei CON-A Sibiu. Problemele au apărut în luna mai a acestui an, când lucrările au fost sistate pe baza unei decizii a Tribunalului. Magistraţii au dat dreptate firmei ACI, firma care a pierdut licitaţia organizată în 2010 pentru proiectarea şi construirea Sălii Polivalente. Compania a contestat preţul de 63 milioane de lei (TVA inclus) propus de  firma CON-A Sibiu, arătând că, în realitate investiţia ar fi mult mai mare.

Final halucinant în cazul singurei licitaţii din ţară anulate pentru că preţul era prea mic


Alba neagra cu ofertele

La recurs, Curtea de Apel Cluj a decis că trebuie reevaluate toate ofertelor depuse la licitaţia din 2010. Întrucât oferta CON-A a fost considerată neconformă, singura ofertă care urma să fie analizată era cea a firmei ACI. Compania s-a clasat la licitaţia din 2010 pe locul II din cauza că a avut cel mai mare preţ 112 milioane de lei (TVA inclus). Primăria a angajat un exepert independent pentru a evalua din nou oferta ACI. „Expertul a ajuns la concluzia că oferta ACI este neconformă din punct de vedere tehnic. Există 19 probleme constatate. Probleme în sensul că partea scrisă a ofertei nu corespunde cu partea desenată, de arhitectură", a explicat Boc. Totşi, primarul nu a putut să explice de ce aceeaşi ofertă tehnică a ACI a fost considerată conformă la licitaţia din 2010, compania pierzând din cauza preţului.

ACI Cluj: „Primăria trebuie să reia licitaţia pentru Sala Polivalentă. Singura ofertă admisibilă este a noastră”

Boc: „O asemenea decizie nu mai există în România"

Boc a concluzionat că toate aceste probleme au venit ca urmare a hotărârii instanţei. „Noi nu facem decât să respectăm decizia instanţei. O asemenea decizie nu există în România, să se anuleze o licitaţie pe motiv că preţul e prea mic". El a susţinut că speră ca din primăvara viitoare să reînceapă lucrările. „Sperăm să terminăm cu licitaţia până la primăvară şi până la sfârşitul anului viitor să fie gata sala". 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite